Skip to main content
V Posavju 14.2° C Sreda, 18. maj 2022
19.10.2020
17:56
Pogovor z ravnateljem šole v Koprivnici
Grafika: ePosavje.com
V ponedeljkovem dopoldnevu smo se pogovoarjali z Jožetom Ivačičem, ravnateljem OŠ Koprivnica. Kako bo potekal pouk, kaj otroci in učitelji največ pogrešajo?

Z ravnateljem OŠ Koprivnica o pouku v tednu pred počitnicami

KRŠKO "Trenutno poteka pouk za učence do vključno 5. razreda v šoli, od 6. do 9. razreda pa na daljavo. Na tako obliko smo se pripravili že prej. Ni enako kot v šoli, ker ni socialnega stika, a se trudimo po najboljših močeh, da učenci čimveč znanja osvojijo tudi na daljavo," nam je povedal ravnatelj Osnovne šole Koprivnica Jože Ivačič.

"Pouk poteka po urniku"

Nekatere interesne dejavnosti so odpadle

Na vprašanje, kako poteka pouk, je ravnatelj povedal, da ta poteka po urniku. "Nekaterih interesnih dejavnosti, ki so za učence do 5. razreda, trenutno ni, ostali del pa poteka po urniku," dodaja Ivačič. So pa imeli pri učencih nekaj težav z računalniško opremo. "nekaj smo nadoknadili, opreme nakupili in posodili učence."

"Učenci in učitelji nismo zadovoljni s takšnim načinom, a druge rešitve trenutno ni"

Seveda pa učenci, tako kot mi, niso zadovoljni s takšnim načinom, vendar druge rešitve trenutno ni. "Učenci najbolj pogrešajo stik s sošolci, z učitelji. Upajmo, da bo zadeva čimprej minila in da se tudi ostali učenci vrnejo v šolo," je še povedal Ivačič.

Kako bo po počitnicah?

Ravnatelj upa, da bo vsaj ta teden pouk še potekal na šoli, po počitnicah je pa težko reči. "Želeli bi se, da bi se učenci vrnejo, situacija trenutno ni najbolj naklonjena temu."

(bš)

koronavirus
krško
video
šole v posavju

Pridružite se nam

Zadnje novice