Skip to main content
V Posavju 19.7° C Četrtek, 7. julij 2022
13.12.2019
11:59
Krško, evropska sredstva
Foto: arhiv ePosavje
Za razliko od prejšnje finančne perspektive, ko je Evropa spodbujala razvoj osnovne infrastrukture, je v trenutni perspektivi več sredstev namenjenih tako imenovanim mehkim vsebinam.

Črpanje evropskih sredstev v občini Krško

"Večina projektov je šla v breme prejšnje perspektive"

Krški župan Miran Stanko pravi, da je "od leta 2014 do danes na občinski proračun priteklo iz tega naslova približno 10 milijonov evrov. Večina teh projektov je šla v breme prejšnje perspektive, pravi projekti pa so se začenjali v letu 2016. Od takrat iz Evrope, za realizacijo teh projektov, beležimo slabih 700.000 evrov." Za razliko od prejšnje finančne perspektive, ko je Evropa spodbujala razvoj osnovne infrastrukture, je v trenutni perspektivi več sredstev namenjenih tako imenovanim mehkim vsebinam. 

Izgradnja krške obvoznice

Občina Krško v tej finančni perspektivi izvaja projekte s področja turizma, izobraževanja, malega gospodarstva in drugih področij. Kakor dodaja župan, "gre za projekte, ki praktično ne pustijo ničesar oprijemljivega na terena. Seveda so zraven tudi spremljajoči objekti in največji objekt v tej perspektivi je izgradnja krške obvoznice, ki je bila v glavnem investicija Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, vendar je pri tem projektu sodelovala tudi Občina Krško. Sicer pa je šlo v velikem deležu za financiranje iz Evropske unije.

Sredstva za energetske sanacije objektov

Poleg tega so pridobili nekaj sredstev za energetske sanacije šolskih objektov. "Pri tem lahko rečem, da je večina teh projektov šla v breme CLLD, gre projekte s področja kmetijstva, promocije zdravja, boljšega življenja in podobno," sklene Stanko.

(vs, bš, eP)

krško
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja