Skip to main content
V Posavju 26° C Nedelja, 3. julij 2022
17.05.2021
09:28
Gradnja prizidka PGE Krško
Foto: ePosavje.com
Pri krških poklicnih gasilcih na območju Tovarniški ulice je še živahno. Po izgradnji prve faze prizidka in preselitvi v nove prostore, so pred skorajšnjim zaključkom dela tudi v drugi in tretji fazi.

Gradnja prizidka doma krških poklicnih gasilcev

KRŠKO Po dograditvi prvega prizidka garaž Poklicne gasilske enote Krško in preselitvi gasilcev v njih so na Tovarniški ulici sredi lanskega decembra porušili še prizidek, v katerem so imeli poklicni gasilci delavce, gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Videm ob Savi pa svoje prostore. S prvo fazo izgradnje prizidka so sicer pridobili slabih tisoč kvadratnih metrov novih površin.

2. faza skoraj že končana

V teh dneh je objekt garaž že v skorajda končni podobi. V tem tednu bodo z vgradnjo stavbnega pohištva v pisarniški del obnovljenih garaž zaključili dela v 2. fazi obnove, v kateri so prenovili celotno električno inštalacijo, ogrevanje, zamenjali talne obloge in pisarniško pohištvo.

Prizidek PGE Krško

3. faza posodobitve garaž na Tovarniški ulici

V tretji fazi posodobitve bodo krški poklicni gasilci pridobili štiri garaže, predvidoma novo orodjarno in prostor za potapljače. Zadnja dva prostora in zgornja etaža v novem prizidku bodo namenjeni prostovoljnemu gasilskemu društvu Videm ob Savi, službi Civilne zaščite, Gasilski zvezi Krško in še nekaterim drugim službam.

V novem prizidku so konec prejšnjega tedna pričeli z vgradnjo oken in garažnih vrat, na fasadi pa so pričeli s polaganjem izolacije. 

(eP)

pge krško
krško
gasilci

Pridružite se nam

Novice iz Posavja