Skip to main content
V Posavju 11.9° C Petek, 20. maj 2022
05.04.2019
12:19
Foto: Jakub Áč
V četrtek, 4. aprila, je v Mladinskem centru Sevnica potekal dogodek Most čez starost, ki so ga organizirali KŠTM Sevnica, Občina Sevnica, Družinski inštitut Zaupanje in Zavod Sopotniki.

S tem so se organizatorji pridružili vseslovenski akciji ob Dnevu za spremembe, ki ga koordinira Slovenska filantropija pod letošnjim naslovom Odpravimo diskriminacijo.

Namen akcije je bil vzpostavitev medgeneracijskega dialoga s poskusom razumevanja izjav o starostnih skupinah, s katerimi v vsakdanjem življenju spontano izražamo svoje strinjanje ali nestrinjanje. Ključni veščini, ki so ju mlajši in starejši udeleženci delavnice krepili, sta argumentiranje in sposobnost umeščanja s starostjo povezanih prepričanj v družbeni kontekst, ob tem pa je bil poseben poudarek namenjen razvijanju solidarnosti.

Na dogodku so bile predstavljene tudi lokalne in mednarodne možnosti prostovoljstva ter ponazorjene s primeri osebnih izkušenj, ki so jih podali sodelujoči. Navzoče je pozdravil podžupan Občine Sevnica Janez Kukec, ki je povedal, da se Občina Sevnica trudi ustvarjati spodbudne pogoje za vse generacije, poudaril je širši pomen dogodka in pozneje tudi sodeloval v aktivnostih. Sodelujoči organizaciji Srednja šola Sevnica in Mladinski svet občine Sevnica sta poskrbeli za aktiven angažma mlajših, medtem ko so Sopotniki omogočili dostopnost in vključenost starejših iz različnih krajev sevniške občine.

Barbara Zagorc, KŠTM Sevnica
Foto: Jakub Áč

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam