Skip to main content
V Posavju 0.5° C Ponedeljek, 24. januar 2022
18.10.2019
11:44
Foto: arhiv ePosavje
Na zaključni prireditvi Evropskega tedna mobilnosti v Kopru je Občina Sevnica s strani nacionalne medresorske skupine za trajnostno mobilnost prejela priznanje za najbolj aktivno občino.

Evropski teden mobilnosti: Občina Sevnica med najbolj aktivnimi občinami

KOPER S tem se je Občina Sevnica se je uvrstila med 5 najbolj aktivnih v kategoriji nemestnih občin, ki uspešno in dosledno izvajajo aktivnosti za promocijo trajnostne mobilnosti.

Letos so pripravili 22 dogodkov

V občini Sevnica je bilo v letošnjem letu v sklopu Evropskega tedna mobilnosti izvedenih kar 22 dogodkov, pri izvedbi je sodelovalo 32 ustanov, dogodkov se je udeležilo nekaj več kot 2500 posameznic in posameznikov, dogodki pa so bili namenjeni vsem generacijam.

Spodbujanje trajnostne mobilnosti

"Spodbujanje trajnostne mobilnosti pri vsakodnevnih opravilih in preoblikovanje navad občank in občanov v dolgoročno zmanjšanje izpustov CO 2 zaradi zmanjšanja uporabe avtomobilov in splošno izboljšanje zdravja ter počutja je eden izmed pomembnih ciljev Občine Sevnica, ki bo tudi v prihodnje sprejemala ukrepe za spodbujanje trajnega načina življenja vse dni v letu, ne zgolj v času tedna mobilnosti," so še sporočili z Občine Sevnica.

(bš)

sevnica
mobilnost

Pridružite se nam