Skip to main content
V Posavju 26° C Četrtek, 18. avgust 2022
25.05.2022
10:38
Prejšnji petek so v novi stavbi vrtca Najdihojca pri Osnovni šoli dr. Jožeta Toporišiča Dobova opravili vajo evakuacije, ko se je okoli desete ure v vrtcu sprožil alarm in so poklicali na 112.

Evakuacijska vaja v vrtcu Najdihojca v Dobovi

BREŽICE Otroci so skupaj z zaposlenimi po evakuacijskem načrtu zapustili stavbo in se zbrali na zbirnem mestu, urno so prispeli gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Obrež. Vodja ekipe gasilcev je preveril prisotnost vseh udeležencev, gasilci so pričeli z iskanjem pogrešane” osebe ter gašenjem požara v objektu. "Sledil je velik aplavz, ko so na gasilskih nosilih prinesli nasmejanega hišnika ter nam sporočili, da je vaja uspešno zaključena. Po analizi vaje je bilo ugotovljeno, da je le ta potekala nemoteno," so sporočili iz vrtca Najdihojca.

Fotogalerija (Foto: Vrtec Najdihojca pri OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova):

Kako ukrepati v primeru požara

Gasilci so malčkom predstavili njihovo opremo, otroci so si nadeli gasilske čelade in si ogledali gasilsko vozilo. Glavni namen vaje je bil dosežen, saj so preizkusili organizacijsko in tehnično pripravljenost na varno in hitro evakuacijo iz stavbe ter praktično obnovili znanje, kako ukrepati v primeru požara in kako zapustiti novi objekt. "Hvala PGD Veliki Obrež za sodelovanje in pomoč pri izvedbi vaje," še dodajajo v vrtcu.

dobova
brežice
gasilci
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja