Skip to main content
V Posavju 25° C Četrtek, 30. junij 2022
19.09.2019
09:49
Ta četrtek s kolesom v mesto
Občina Krško se že tradicionalno med 16. in 22. septembrom pridružuje projektu Evropski teden mobilnosti, ki ga bo med drugim ta četrtek zaznamoval tudi dogodek S kolesom v mesto.

S kolesom v mesto

Četrtek, 19. septembra, od 16.30 ure dalje

Dogodek S kolesom v mesto bo ta četrtek, 19. septembra, od 16.30 ure dalje v starem mestnem jedru Krškega. Dogodku se pridružuje tudi ekipa projekta Podjetna 9-ka s kvizom za osnovnošolce, ki jih bo na glasbenem odru zabaval Challe Salle.

Cesta krških žrtev v starem mestnem jedru Krškega od občinske stavbe do Hočevarjevega trga bo v četrtek, 19. septembra, od 15.30 dalje zaprta. Občanke in občane pa vabijo na kolesarsko obarvan dogodek v organizaciji Športne zveze Krško in občine, ki so ga poimenovali S kolesom v mesto… Pripravili bodo brezplačen osnovni servis koles, izmenjavo koles ali boljši sejem koles, obiskovalci se bodo lahko udeležili vodenega kotalkanja ali rolanja, na voljo bo skate steza…

Cirkuška predstava za najmlajše ob 17. uri

Za najmlajše bo ob 17. uri cirkuška predstava Teatra Cizamo z naslovom Skoraj najboljši cirkus. Beni in Zupi sta prepričana, da nastopata z najboljšo cirkuško predstavo na svetu. Seveda se jima načrti, v največje veselje gledalcev, podrejo že takoj na začetku. Pa kaj potem. Morda to res ni najboljša predstava, vendar ob pomoči otrok postane skoraj najboljši cirkus na svetu. Humorna, barvita, klovnsko in cirkuško obarvana predstava, s stalnim sodelovanjem otrok.

Kviz v okviru projekta

Podjetna 9-ka in ob 18. uri Challe Salle Dogodku se bo z zaključnim kvizom pridružil tudi projekt Podjetna 9-ka, katerega cilj je mlade poučiti predvsem o tehničnih poklicih, ki so zaposljivi v lokalnem okolju. Mladi bodo tako imeli priložnost in pogoje za lažje izbiranje poklicne kariere in s tem kakovostnih delovnih mest. Osnovnošolce vabijo k sodelovanju na kvizu in delavnicah o tehničnih poklicih.

Občina Krško

OGLASNO SPOROČILO

mobilnost
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja