Skip to main content
V Posavju 28.7° C Torek, 16. avgust 2022
17.12.2019
15:10
Foto: arhiv GZ Krško
Tudi letos je GZ Krško poskrbela, da so celoletno delo sklenili skupaj funkcionarji, poveljstvo, upravni in nadzorni odbor ter tisti, ki so to delo upravljali pred njimi.

Druženje ob zabavno-kulturnem vložku

Po uvodnem skupinskem fotografiranju veteranov, ki štejejo 70 let in več, sta zbrane pozdravila predsednica GZ Krško, Nuša Somrak in Borut Arh, slednji je kot poveljnik GZ Krško tudi strnil delovanje gasilcev na operativnem področju, nato pa je sledil zabavno-kulturni vložek z dramskim delom Farsa o možu, ki se je poročil s hudo ženo. Za izvedbo le-tega je poskrbelo pet članov dramske skupine Kulturnega društva Anton Aškerc Koprivnica z režiserko Sonjo Simončič na čelu.

Že dodobra sproščeni so navzoči nato prisluhnili Somrakovi, ki je orisala pomembnejše aktivnosti vseh organov in komisij znotraj krške gasilske zveze, Željko Selak (predsednik Komisije za veterane) pa je povedal, s kakšnimi vsebinami so iztekajoče se leto po gasilski plati zapolnili gasilski veterani.

FOTOGALERIJA (Foto: arhiv GZ Krško):

Obujali so spomine

Prijeten zaključek leta se je sklenil s pogostitvijo in marsikakšno strokovno, pa tudi čisto družabno besedo, med katerimi ni manjkalo niti takih, preko katerih so obudili spomine na čas, ko so zlasti starejši gasilci še aktivno sooblikovali gasilski utrip Gasilske zveze Krško. Preden so se razšli, so starejši gasilci že po tradiciji prejeli spominsko fotografijo, ki je bila posneta pred uradnim začetkom srečanja, vsi zbrani pa so s strani PGD Krško, kot že nekaj let, prejeli gasilski koledar za leto 2020.

Skoraj triurno druženje je vsem pustilo tople spomine, saj so takšni dogodki posebni tudi zato, ker se z zadovoljstvom in ponosom pogleda na preteklo leto, z zavedanjem, da je v slogi moč in da je medgeneracijsko sodelovanje nepogrešljivo tudi v gasilskih vrstah.

(Doroteja Jazbec)

gasilci
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja