Skip to main content
V Posavju 2° C Nedelja, 23. januar 2022
29.08.2020
15:23
Gradbena jama, prizidek knjižnice
Foto: ePosavje.com
Gradbena dela na izgradnji prizidka Valvasorjevi knjižnici v starem mestnem jedru Krškega napredujejo. Gradbena jama je izkopana, dela po besedah sogovornikov potekajo po načrtih.

Na gradbišču novega prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško

Stroji že brnijo, dela napredujejo

KRŠKO Na območju gradbene jame novega prizidka Valvasorjeve knjižnice v starem mestnem jedru Krškega stroji že brnijo. Dela napredujejo, gradbinci so prišli do najnižje točke v gradbeni jami, ko pripravljajo vse potrebno za umestitev kletnih prostorov novega dela knjižnice.

"Res smo zelo veseli, da se je gradnja prizidka začela"

Nov prizidek leta 2022

"V Valvasorjevi knjižnici smo res zelo veseli, da se je gradnja prizidka začela. To je plod naših dolgoletnih prizadevanj, o tem ko smo ves čas govorili, da potrebujemo novo knjižnico in zdaj smo res veseli, da bo to postala nova realnost. Veseli smo, da ta prva faza zaenkrat poteka v skladu z načrtovanim in ne glede na to, kaj se je vse to leto dogajalo, dela potekajo in da zaenkrat res kaže, da bomo nov prizidek dobili leta 2022," je povedala Urška Lobnikar Paunović, direktorica Valvasorjeve knjižnice Krško.

"Ocenjujem, da smo trenutno v najbolj zahtevni fazi"

"Dela potekajo skladno s terminskim planom"

"Dela na knjižnici potekajo skladno s terminskim planom. Trenutno ocenjujem, da smo v najbolj zahtevni fazi, to je poglobitev, pravzaprav izkop za klet. Mislim da so trenutno gradbinci že na najnižji točki in počasi zaključujejo ta del. Seveda pa je potrebno narediti vodotesno skledo, ki bo potem tudi kasneje lahko služila temu namenu in preprečevala dotok talne vode," pa je direktorico Valvasorjeve knjižnice Krško dopolnil župan Miran Stanko.

Več v torek ob 20. uri v oddaji Posavski tednik!

(eP)

krško
valvasorjeva knjižnica krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja