Skip to main content
V Posavju 17.2° C Sreda, 6. julij 2022
24.05.2019
11:33
Foto: Knjižnica Brežice
Učenje se rima z življenje. In slednje je izpostavljeno tudi v imenu pravkar odvijajočega se Tedna vseživljenjskega učenja. Ta letos poteka že 24. leto zapored in ponuja pester ter raznolik program.

Tui-na masaža

BREŽICE Posavskega in vseslovenskega smo s četrtkovim dogodkom, 23. maja 2019, v knjižnični dvorani sooblikovali tudi v Knjižnici Brežice.

V ospredju je bila masaža. Najstarejša in precej poznana nega. Še preden ljudje spregovorimo, namreč začutimo dotik in smo sposobni dotika. Sporazumevanje z dotikom je za nas naravno in nam predstavlja nepogrešljivi del izražanja. Tudi zato lahko z masažo celostno pripomoremo k izboljšanju kakovosti življenja. Obstajajo številne vrste masaž, mi pa smo podrobneje spoznali tui-na masažo. To starodavno ročno tehniko, s katero preko meridijanov in akupresurnih točk uravnotežamo energetsko stanje v telesu, nam je predstavil tuinolog Gregor Kodrič.

Fotogalerija:

Od zgodovine smo prešli še k ostalim značilnostim tovrstne masaže, predavatelj pa je odgovarjal tudi na vprašanja obiskovalcev. Z nazorno predstavitvijo ene od tehnik pomoči ohranjanja in krepitve našega zdravja smo v Knjižnici Brežice zaključili program prireditvenih dejavnosti za širšo javnost v prvi polovici leta 2019.

Z novim naborom vsebin vas nagovorimo jeseni, v poletnih mesecih pa se z najmlajšimi člani družimo v projektu Poletavci – poletni bralci. Nekoliko starejše vse tja do novembra vabimo k sodelovanju v projektu Posavci beremo skupaj. Vse to je namreč pomemben del vseživljenjskega učenja.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja