Skip to main content
V Posavju 25.7° C Četrtek, 30. junij 2022
06.11.2020
08:57
Foto: arhiv ePosavje
Znani so rezultati javnega razpisa za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije »GOŠO 4«. Vloge sta v razpisanem roku predložila dva prijavitelja.

Znani rezultati razpisa za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij

Tudi v občinah Kozje in Bistrica ob Sotli

BISTRICA OB SOTLI Vloge za pravijo na razpis na petih različnih sklopih po državi sta v razpisanem roku predložila dva prijavitelja, v sklopu 12 pa sta med drugim tudi občini Kozje in Bistrica ob Sotli. Za sofinanciranje gradnje je bilo v omenjenih občinah izbrano podjete Runetec iz Sežane.

Rok za zaključek del do konca septembra 2023

Na Ministrstvu za javno upravo pravijo, da bodo v okviru tega javnega razpisa sofinancirali gradnjo odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije v višini 7.608.998 evrov. Tako bodo 6.550 gospodinjstvom na ti. belih lisah omogočali elektronske komunikacijske storitve s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s. Rok za zaključek gradnje je sicer do konca septembra 2023. 

Bistrica ob Sotli in Kozje

Na območju občine Bistrica ob Sotli bodo omrežje izgradili na območju Dekmance, Črešnjevca ob Bistrici, Hrastja ob Bistrici, Križan Vrha, Plesa, Srebrnik, Trebč in Zagaja. Na območju občine Kozje pa so po razpisni dokumentaciji zapisani kraji Buče, Dobležiče, Drensko Rebro, Gorjane, Gubno, Ješovec pri Kozjem, Klake, Lesično, Ortnice, Osredek pri Podsredi, Pilštanj, Podsreda, Topolovo, Vetrnik, Vojsko, Vrenska Gorca, Zagorje, Zdole in Zeče pri Bučah.

(eP)

bistrica ob sotli
kozje

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja