Skip to main content
V Posavju 15.5° C Torek, 27. september 2022
16.09.2022
14:08
Zdravstveni dom Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
Po informaciji o zamenjavi identifikacije bolnikov v celjski bolnišnici so v ZD Sevnica, kjer so opravili prevoz bolnikov iz doma starejših občanov v bolnišnico, opravili interni strokokovni nadzor.

Interni strokovni nadzor ni pokazal napak zaposlenih

SEVNICA Po poročanju Slovenske tiskovne agencije direktorica Vladimira Tomšič poudarja, da nadzor ni pokazal napak zaposlenih, ki sta opravila prevoz. Iz Zdravstvenega doma Sevnica so izsledke nadzora posredovali na ministrstvo za zdravje. Zaradi napačne identifikacije dveh pacientov bodo na ministrstvu za zdravje uvedli izredni strokovni nadzor, pa je včeraj napovedal minister  za zdravje Danijel Bešič Loredan.

Kriminalisti na obisku

Kot še poroča STA, je v času pogovora v Zdravstvenem Sevnica sicer potekala kriminalistična preiskava. Policisti so zaslišali zaposlena, ki sta opravila prevoz, je pojasnila direktorica Vladimria Tomšič in dodala, da so zaradi dogajanja zaposlene dopoldne znova opomnili na pomen vsakokratnega preverjanja identifikacije bolnikov.

Zakaj gre?

V četrtek je v javnost prišla informacija, da so v celjski bolnišnici sprejeli dva oskrbovanca iz Trubarjevega doma upokojencev Loka pri Zidanem Mostu. Ob sprejemu v bolnišnico so zamenjali njuni identiteti ter zdravstveni kartoteki. Eden od njiju je v bolnišnici žal umrl in da so v dom pripeljali "napačnega" oskrbovanca, so ugotovili po vrnitvi v dom, so v četrtek poročali mediji.

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja