Skip to main content
V Posavju 24.5° C Četrtek, 18. avgust 2022
11.01.2021
08:58
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Iz Splošne bolnišnice Brežice prihajajo opozorila o obremenjenosti kadra, zaradi priliva novih pacientov lahko pride tudi do podaljšanja čakalnega časa. Ob tem prosijo za razumevanje in sodelovanje.

Opozorila o obremenjenosti kadra v Splošni bolnišnici Brežice

BREŽICE Na dan, ko so v občini Brežice po številu aktivnih primerov znova prehiteli občino Krško, iz Splošne bolnišnice Brežice prihajajo opozorila o obremenjenosti njihovega kadra. Urgentni center v Splošni bolnišnici Brežice je namreč ob porastu okužb s COVID v Posavju močno obremenjen. 

"Osebje je zelo obremenjeno, podaljšan čakalni čas na obravnavo"

V Bolnišnici pravijo, "da je zaradi povečanega števila novih okužb s COVID-19 v Posavju in posledično povečanega priliva pacientov v internistično prvo pomoč osebje Urgentnega centra v Splošno bolnišnico Brežice zelo obremenjeno, posledično se je podaljšal tudi čakalni čas na obravnavo."

Splošna bolnišnica Brežice

"Delamo na robu zmogljivosti"

7. novembra 17 hospitaliziranih, že deset dni pozneje 42

V Splošni bolnišnici Brežice so imeli 7. novembra 17 hospitaliziranih oseb. Že 10 dni pozneje je število poskočilo na 42 in do današnjega dne se številka ni spustila pod 30 hospitalizirani oseb, kot so jih v bolnišnici imeli 1. decembra. Tako se v bolnišnici "zaradi prerazporeditve obstoječega osebja na COVID oddelek, kakor tudi zaradi povečanega števila obolelih zdravstvenih delavcev se soočamo s pomanjkanjem kadra v urgentnem centru in delamo na robu zmogljivosti."

Prosijo za razumevanje: "Pričakujemo, da se bo stanje postopno izboljšalo"

Ob tem paciente zaradi podaljšanega čakalnega časa prosijo za razumevanje, "saj razpolagamo z omejenimi kadrovskimi zmogljivostmi. Na žalost ne moremo, če se na sprejemnem pultu naredi dolga vrsta pacientov, preprosto poklicati še ene ekipe zaposlenih, ker je nimamo. Pričakujemo, da se bo stanje postopno izboljšalo."

Obravnave potekajo dlje kot običajno

Do izboljšanja stanja pa v bolnišnici kljub angažiranju vseh kadrovskih kapacitet obravnave potekajo dlje kot običajno. "Paciente prosimo za potrpežljivost in strpen odnos do zdravstvenega osebja," dodajajo v sporočilu.

(bš)

brežice
splošna bolnišnica brežice
koronavirus

Pridružite se nam