Skip to main content
V Posavju 0.3° C Torek, 18. januar 2022
23.12.2020
15:44
Sommelier Posavje
Foto: CPT Krško
Na Centru za podjetništvo in turizem Krško bo v naslednjem letu izvajal kombinacijo različnih izobraževanj.

Izobraževanje SOMMELIER 1.stopnja v Posavju 

Predvidoma do februarja naprej

KRŠKO Za dvig kvalitete v turizmu in gostinstvu smo prisluhnili pobudi ponudnikov in pristopili k izvedbi tečaja Sommelier 1.stopnje, ker želijo doprinesti k prepoznavnosti regije Posavje kot gastronomske destinacije.

Kdo se lahko prijavi na tečaj?

Kot so sporočili iz CPT, se lahko na tečaj se lahko prijavijo nosilci gostinsko/turistične dejavnosti in vinarji, število mest je omejeno. Tečaj se bo izvajal predvidoma od februarja naprej, če bodo razmere dopuščale na lokaciji Posavja, drugače preko spleta. Več informacij o tečaju na ksenja.kragl@cptkrsko.si ali na 051/655 936.

Sommelier Posavje

Po prvem uvodnem srečanju v letošnjem letu

Prvo uvodno srečanje smo preko spleta izvedli že v letošnjem letu, veseli nas, da se ga je udeležilo preko 25 zainteresiranih kandidatov, ki si želijo opraviti izpit. Zanimivo je tudi to, da je od tega več kot polovica žensk, ki delujejo v turizmu, gostinstvu in vinarstvu ter si prizadevajo za dvig kvalitete storitev in strmijo k višji dodani vrednosti za goste.

Z zanimivostjo smo spremljali uvodni del tečaja, ki ga je vodil eden najboljših slovenskih Sommelierjev- g. Valentin Bufolin in nam že na začetku zbudil zanimanje za barve, okuse in vonje različnih vin. Tečaj bo organiziran s strani društva Sommelier Slovenije iz Nove Gorice, ki deluje od leta 1992.

Društvo si med drugim prizadeva za promocijo zmernega, kulturnega in zdravju neškodljivega uživanja vina in drugih pijač ob primernih priložnostih, v izbranem okolju, ob pravilni prehrani in na ustrezen način. Društvo je od leta 1994 včlanjeno v svetovno sommeliersko organizacijo ASI (Association de la Sommellerie Internationale). V imenu društva nas je pozdravil njihov predsednik g. Ivan Peršolja.

Vir: Center za podjetništvo in turizem Krško

(eP)

krško
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja