Skip to main content
V Posavju 22.6° C Petek, 19. avgust 2022
20.08.2021
09:33
Oblačnost, 20. avgust 2021
Foto: ePosavje.com
Zjutraj ste lahko na posavskem nebu opazili zanimivo vremensko dogajanje. Vzhodni del Slovenije je prekrit z oblaki, spodnji rob oblačne gmote je nekje pri Trebnjem, oblaki pa segajo do Belorusije.

Iz Slovenije pred Madžarske in Slovaške ter Ukrajine do Belorusije

KRŠKO Nad južno polovico Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka, od zahoda k nam doteka še nekoliko toplejši in občasno bolj vlažen zrak, pravijo na Agenciji Republike Slovenije za okolje. Spodnji rob oblačne gmote, ki je bila zjutraj lepo vidna s posavskih oken in balkonov, sega nekje od Trebnjega po robu Krškega polja prek severovzhodne Slovenije vse naprej po Evropi. Zjutraj je Krško izgledalo iz dveh svetov, na Vidmu "težki" oblaki, na Drnovem sonce. Kakor odrezano z nožem.

1000 kilometrov in več

Po satelitskih posnetkih oblačnosti nad Evropo se nato oblačna gmota nadaljuje čez pol Madžarske v del Slovaške in Poljske ter celo prek Ukrajine do meje z Belorusijo. Pogledano čez prste, pas oblačnosti iz Slovenije do ukrajinske meje z belorusko je dobrih 1000 kilometrov. In se začne pri Trebnjem.

Satelitska slika

Kako kaže?

Petek

V petek bo precej jasno, dopoldne se bo zjasnilo tudi v vzhodnih krajih. Popoldne bo na območju Julijskih Alp možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do okoli 30 °C.

Sobota

V soboto bo sprva pretežno jasno, čez dan pa bo ponekod občasno nekaj oblačnosti. Popoldne na severu ni izključena kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju 17, najvišje dnevne od 25 do 30, na Goriškem do 32 °C.

Nedelja s ponedeljkom

V nedeljo bo precej jasno in vroče, zvečer bo na severozahodu lahko že kakšna nevihta. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine, tudi nevihte, od severa zajele precejšnji del Slovenije. V ponedeljek bo oblačno in hladneje, občasno bo deževalo.

(bš, eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja