Skip to main content
V Posavju 3.6° C Sobota, 26. november 2022
10.08.2021
10:11
Obnova trga na Raki
Foto: ePosavje.com
Na Raki imajo v načrtu imajo ureditev parkirišča na raškem trgu. Predsednik Krajevne skupnosti Primož Šribar največ težav vidi v pridobivanju soglasij, skupaj jih morajo pridobiti še približno 80.

Kdaj do ureditve trga na Raki?

KRŠKO "V lanskem letu nam je uspelo pridobiti privolitev Zavoda za varovanje kulturne dediščine za parcelo na Varškovem, kjer so nam dovolili začasno rabo zemljišča, kar pomeni začasna raba za sedem let, z možnostjo podaljšanja in na tem delu imamo v sklopu ureditve trga na Raki namen zgraditi parkirišče, kjer računamo, da bomo morali vložiti tudi del lastnih sredstev," pravi Primož Šribar, predsednik Krajevne skupnosti Raka.

Modernizacija državne ceste do vasi Cirje

Prvi pogoj k uresničitvi projekta je modernizacija državne ceste do vasi Cirje z ureditvijo kanalizacije, pločnikov in ostale infrastrukture ter tako pričakovanega trga na Raki.

Brez sklenjenih služnostnih pogodb stroji na Raki ne bodo zabrneli

Za ureditev trga na Raki je potrebno pridobiti še približno osemdeset soglasij, en del od tega so sicer že pridobili, a je kljub temu ta številka še vedno zelo visoka.

"Tistim krajanom, ki so dobili v podpis služnostne polagam na srce, da jih podpišejo in overijo pri notarju. Če so kje kakšna vprašanja, smo jim na volj na krajevni skupnosti in na oddelku za gospodarsko infrastrukturo na Občini Krško, kjer bodo vsakomur prisluhnili in našli najugodnejšo rešitev." Brez sklenjenih služnostnih pogodb na Raki stroji ne bodo zabrneli, še dodaja Šribar.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

krško
video

Pridružite se nam