Skip to main content
V Posavju 12° C Torek, 27. september 2022
24.03.2020
11:13
15. marec, koronavirus
Foto: RenZor
Koronavirus v Posavju, ponedeljek, 23. marec. Spremljamo razvoj dogodkov in zbiramo vse informacije za Posavke in Posavce. Bi nam želeli sporočiti informacije? Več v nadaljevanju iz minute v minuto.

Kaj morate vedeti o koronavirusu?

Znaki bolezni so:

  • vročina,
  • kašelj,
  • občutek pomanjkanja zraka – oteženo dihanje, kar je običajno tudi za pljučnico.

Navodila za paciente:

Vse občane naprošajo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov podobnim Koronavirusu:

  • NE VSTOPATE v prostore zdravstvenih domov in ostalih zdravstvenih ustanov (zdravsteni domov, bolnišnice, urgence)
  • Prvi stik z zdravnikom vzpostavite telefonsko (osebni zdravnik, dežurni zdravnik)
  • Ostanite doma v izolaciji, izogibajte se vsakršnemu stiku z zdravimi osebami
Ostani doma

PONEDELJEK, 23. MAREC 2020

(16:06) Sporočilo štaba Civilne zaščite Zahodno Štajerske regije

Največ okuženih v Šmarjah pri Jelšah

V domu upokojencev Šmarje pri Jelšah, kjer je na območju Zahodno Štajerske regije največ okuženih s korona virusom, že od sobote nudi dodatno pomoč zdravstveno osebje Splošne bolnišnice Celje (SBC), danes se jim pridružilo še pet zaposlenih iz Medical centra Rogaška Slatina. Da bi preprečili širjenje virusa, iz regijskega štaba Civilne zaščite Zahodno Štajerske vnovič pozivamo vse prebivalce, da upoštevajo stroga higienska pravila, da ohranjajo ustrezno vsaj 1,5 metrsko razdalja med pogovori in da, če je le mogoče, ostajajo doma. Pri obisku trgovin pa naj se spoštljivo vedejo do prodajalk in prodajalcev.

V Domu ostarelih 24 okuženih oseb, od tega 19 varovancev

V domu ostarelih Šmarje pri Jelšah je s korona virusom okuženih 19 varovancev in 5 zaposlenih. Zaposleni so v domači izolaciji, varovanci pa v izoliranem delu doma. Vsi kažejo rahle klinične znake, so sporočili občinskega štaba Civilne zaščite Šmarje pri Jelšah. Že v soboto je SBC v dom upokojencev poslal enega zdravnika in šest zdravstvenih delavcev, v nedeljo je na pomoč prišlo osem zaposlenih iz SBC, danes pa ob petih zaposlenih iz SBC pomaga tudi pet zaposlenih iz Medical centra Rogaška Slatina. Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah obratuje normalno, z vsemi zaposlenimi, obolelih ni.

Celjska bolnišnica pripravljena

V SBC so danes sprejeli drugega pacienta, obolelega s COVID-19, prvega so sprejeli včeraj. Bolnišnica je pripravljena, da sprejeme 170 bolnikov, 35 postelj je na pripravljenih na infekcijskem oddelku, 11 na intenzivni negi, 124 pa na posebnem COVID-19 oddelku.

V prihodnjih dneh razdelitev zaščitne opreme

V državni logistični center Roje je danes prispela dodatna omejena količina zaščitne opreme, ki se bo v prihodnjih dneh iz regijskega štaba Civilne zaščite Zahodno Štajerske razdelila civilnim zaščitam občin, v katerih obstaja opravičljiv razlog za razdelitev.

(16:01) Vstop slovenskih državljanov na Hrvaško ni več mogoč

Vstop slovenskih državljaov na Hrvaško ni več mogoč. Zaenkrat velja izjema zgolj za tiste, ki dnevno hodijo na delo, za potnike v tranzitu ter za tovorni promet.

(15:40) 442 potrjenih primerov, 13.812 testiranj

V Sloveniji so do 14. ure potrdili 442 pozitivnih testov na novi koronavirus, opravili so 13.812 testiranj. Po podatkih Nacionalnega inšitituta za javno zdravje imamo v Posavju doslej potrjenih 5 okužb. 

(14:17) Nogomet: Prekinitev vseh tekmovanj do preklica

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na seji odbora za nujne zadeve sprejela sklep, da se prekinitev vseh tekmovanj pod okriljem NZS podaljša do preklica. V najboljšem primeru nadaljevanje Prve lige v začetku maja. NZS je zaradi pandemije COVID-19 sprva tekmovanja prekinila do konca marca, s sklepom Odbora za nujne zadeve NZS pa se ukrep NZS podaljša do preklica.

(14:06) Drevesnica HPG v Gornjem Lenartu znova odprta

Drevesnica HPG v Gornjem Lenartu je znova odprta.

(10:02) V Sloveniji umrla tretja oseba, okužena s koronavirusom

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je umrl tretji bolnik s potrjeno okužbo koronavirusa. Kot so pojasnili na ministrstvu za zdravje, je šlo za 67-letnega moškega, ki je bil v našo največjo bolnišnico pripeljan od doma, umrl naj ne bi neposredno zaradi okužbe, ampak je šlo po pojasnilih ministrstva za kompleksno situacijo. "Po pojasnilih ministrstva za zdravje je imel moški več pridruženih bolezni in v preteklosti zdravstvene zaplete," poroča STA. Po navedbah ministra je bilo včeraj zaradi okužbe s koronavirusom hospitaliziranih 55 oseb, od tega deset na intenzivni terapiji.

(09:40) Dobrodošli v nov dan, ponedeljek je, 23. marec 2020

Nov dan, ponedeljek, 23. marec. In novo spremljanje razvoja dogodkov, povezanih z epidemijo virusa COVID-19 v Posavju. Ostanite zdravi!

Bi nam želeli kaj sporočiti?

Pišite nam na elektronski naslov info@eposavje.com ali v zasebna sporočila na družbenih omrežjih - poiščite @eposavje na Instagramu ali Twitterju, na Facebooku nas najdete na @ePosavje.com.

(bš)

koronavirus
brežice
krško
sevnica
radeče
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja