Skip to main content
V Posavju 27.4° C Torek, 24. maj 2022
30.01.2020
08:13
Krčan na čelu sindikata poklicnih gasilcev
Foto: arhiv ePosavje
Na sredini volilni skupščini Sindikata poklicnih gasilcev Slovenije so izvolili novo vodstvo. Po desetih letih vodenja dosedanjega predsednika je njegovo mesto nasledil Krčan.

Toni Drenik novi predsednik sindikata poklicnih gasilcev

Dosedanji predsednik gre v pokoj

KRŠKO Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, se dosedanji prvi človek sindikata Aleksander Ogrizek odpravlja v pokoj, delegati poklicnih enot pa so na glasovanju z veliko večino med dvema kandidatoma podprli Tonija Drenika, sicer gasilca Poklicne gasilske enote Krško.

Sindikat šteje skoraj 700 članov

Kot je povedal dosedanji predsednik, je sindikat v dobri kondiciji, v času njegovega vodenja se je delež članstva med poklicnimi gasilci povečal iz 20 na kar 85 odstotkov. V sindikatu zdaj štejejo skoraj 700 članov. "V zadnjih 10 letih smo postali prepozaven sindikat, kar se kaže na različnih področjih," je za STA povedal Drenik. Med največjimi izzivi izpostavlja pogovore o kolektivni pogodbi in njeno uveljavitev, prav tako pa izpostavlja tudi trud za vzpostavitev primernih pogojev za poklicne gasilce

Na glasovanju je imel le enega protikandidata

Kot še poroča STA, se je na volitvah Dreniku zoperstavil le en protikandidat, nekdanji domžalski poslanec Robert Hrovat.

Februarja 2018 na delovnem sodišču

Neizplačani dodatki za malico v nočnem času

Pred dvema letoma je odmevala tožba, ki jo je na prvi stopnji Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani dobil Drenik, ko je svojega delodajalca tožil zaradi neizplačanih dodatkov za malico v nočnem času. Sodbo na prvi stopnji je Drenik dobil, višje delovno in socialno sodišče pa je sodbo razveljavilo in takrat zadevo vrnilo v vnovično sojenje. "Saj ne gre za denar kot princip. Če je nekaj zapisano v zakonu, naj se to tudi uresničuje. Gre za to, da bi morali za nočno delo pri regresu za malico dobiti 50-odstotni dodatek. Sploh ne gre za veliko denarja: če torej zdaj mesečno za malico dobimo 60 evrov, bi morali 12 evrov več, to nam določa zakon o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami, " je takrat dejal Drenik.

(bš)

krško
gasilci

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja