Skip to main content
V Posavju 8.8° C Četrtek, 2. december 2021
29.11.2019
08:35
Krška urgenca učni center za zdravnike urgentne medicine
Grafika: ePosavje
Zdravstveni dom Krško je pred štirimi leti pridobil status učne ustanove za urgentno medicino. Kaj to pomeni za ustanovo, kaj za občane in kako ocenjujejo napredek? Več v prispevku.

"To veliko pomeni za celotno regijo"

Trenutno imajo zaposlena dva specialista urgentne medicine

"Iz Posavja in širšega območja v našo ustanovo prihajajo kolegi, ki specializirajo urgentno medicino. Lahko rečem, da to ne pomeni veliko le za naš zdravstveni dom, temveč za celotno regijo. Učna ustanova smo tudi za družinsko medicino in tudi specialisti družinske medicine se prihajajo učiti urgentna stanja na našo urgenco," pojasni Milko Zrnić, vodja nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Krško.

"Kar se tiče kadra, z izjemno Ljubljane in Maribora, v Sloveniji ni"

"Trenutno imamo zaposlena dva specialista urgentne medicine, imamo pa tudi dva zdravnika, ki sta v postopku specializacije urgentne medicine," dodaja sogovornik.  In čeprav velja splošno mnenje, da urgentnih zdravnikov specialistov v celotni Sloveniji kronično primanjkuje, tega za krški zdravstveni dom ne moremo trditi. "Menim, da takšne urgence, kar se tiče kadra, z izjemo Ljubljane in Maribora v Sloveniji ni," sklene Zrnič.

(vs, bš, eP)

nmp krško
krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja