Skip to main content
V Posavju 1° C Sobota, 22. januar 2022
05.09.2019
07:13
Foto: Ansat TV
Krški poklicni gasilci na Tovarniški ulici v Krškem komaj čakajo na širitev objekta in vzpostavitev vadbenega poligona. Projekt je malo zastal, a čaka na novo nadaljevanje. Več v TV prispevku.

"Potrebe po novih prostorih so res nujne"

Širitev garaž za krške poklicne gasilske

KRŠKO Ker se je Poklicna gasilska enota Krško v primerjavi z začetnim stanjem pred 38 leti okrepila tako kadrovsko, kakor tudi po številu vozil in količini zaščitne reševalne opreme, sedanje premajhne prostorske kapacitete že moteče vplivajo na izvajanje vseh nalog. Tako se je pokazala potreba po dodatnih prostorih za redno delovanje. Občina Krško bo že letos začela z deli širitve objekta, v katerem domujeta tako Poklicna gasilska enota Krško kot Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi.

"Potrebe trga se iz dneva v dan večajo"

"Predvsem bomo pridobili bolj primerne prostore za bivanje in za samo operativno dejavnost, tudi vsa tehnologija je šla v teh letih zelo naprej. Trenutno nas je 60 zaposlenih," je povedal Aleš Stopar, direktor Poklicne gasilske enote Krško. Ta številka je bistveno večja kot nekoč. "Številka se je spreminjala, ker so se spreminjale potrebe trga. Te se iz dneva v dan večajo, trenutno nas je 60, od tega 56 operativnih poklicnih gasilcev," dodaja Stopar.

"Projekt je trenutno v fazi pridobivanja sredstev"

"Projekt je trenutno v fazi pridobivanja sredstev, kajti projekt se je s prvotno predvidenih 2,6 milijona evrov podražil na 3,2 milijona evrov. Nekoliko zaradi obsega, nekoliko zaradi tržnih razmer, ker so cene ponudnikov pač nekoliko višje. Septembra bi na občinskem svetu potrdili dvig cen in s tem omogočili, da se lahko v letošnjem letu projekt tudi začne izvajati," pa dodaja krški župan Miran Stanko.

Gradnja naj bi trajala do leta 2021

Financiranje bo v celoti breme občinskega proračuna, začetek gradbenih del načrtujejo še v tem letu, gradnja pa naj bi trajala do leta 2021.

Ansat TV

pge krško
krško
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja