Skip to main content
V Posavju 26.7° C Četrtek, 18. avgust 2022
21.10.2019
10:17
Foto: Občina Krško
Sklepno dejanje letošnjega Evropskega tedna mobilnosti (ETM) je v soorganizaciji Ministrstva za infrastrukturo in Mestne občine Koper potekalo v Kopru.

Krško med finalisti Evropskega tedna mobilnosti 2019

KOPER Tudi tokrat so izpostavili najboljše. Med finalistke med mestnimi občinami so se uvrstile Mestna občina (MO) Maribor, MO Nova Gorica in Novo mesto, med nemestnimi pa Krško, Sevnica, Brežice, Kočevje in Medvode. Za najbolj aktivni je strokovna žirija izbrala MO Maribor in Občino Kočevje.

Kot so poudarili na ministrstvu za infrastrukturo, ETM v Sloveniji poteka od leta 2002, letos pa se ga je udeležilo rekordnih 80 občin, ki so promovirale trajnostno mobilnost in uporabo potovalnih načinov, kot so javni potniški promet, kolesarjenje in hoja. Ker v Sloveniji izmed vseh sektorjev največji delež toplogrednih plinov prispeva ravno promet, od tega večji del motoriziran cestni promet, je naraščajoča udeležba lokalnih okoljih v ETM spodbudna, še dodajajo. "Mnogo občin je letos začasno zapiralo trge in ulice za motorni promet ter jih poskusno namenilo navdušenim pešcem. Na Ministrstvu za infrastrukturo si želimo, da bomo geslu letošnjega ETM »Gremo peš!« sledili vse dni v letu," je povedala nacionalna koordinatorka ETM Polona Demšar Mitrovič.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Občina Krško se zahvaljuje vsem zavodom, organizacijam in posameznikom, ki so sodelovali v pestrem dogajanju ob Evropskem tednu mobilnosti in s tem prispevali, da je bil rezultat sodelovanja tudi opažen.

Občina Krško

krško
mobilnost
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja