Skip to main content
V Posavju 4.2° C Sobota, 26. november 2022
03.11.2021
14:59
Krškočara, doživljajska pot v Krškem
Foto: Občina Krško
V soboto so v Krškem odprli pravljično doživljajsko pot z imenom Krškočara, na kateri lahko družine spoznajo čarovništvo, znamenite osebnosti Krškega ter naravne posebnosti občine in mesta.

Krškočara

KRŠKO Nova pravljično doživljajska pot se začne v atriju Mestnega muzeja Krško, kjer otroci s knjižico za strukturiran obisk doživetja Čarobukvico začnejo popotovanje po starem mestnem jedru. Pot je dolga okoli štiri kilometre, je urejena, nezahtevna in dobro označena. Na poti se boste povzpeli za 151 višinskih metrov, zanjo bodo družine potrebovale najmanj okoli 3 ure. "Seveda pa se lahko raziskovanje čarovniških skrivnosti na doživljajskih točkah in uživanje v dogodivščini hitro podaljša v celodnevni izlet v Posavju," ob tem dodajajo na Občini Krško.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Zapis dopolnjujemo.

Kako na Krškočaro?

Iz Mestnega muzeja Krško Krškočara pot vodi skozi mesto Krško v smeri proti Gori, do vznožja poti na Grad Krško. Po dobrih 400 metrih dolgega in deloma strmega vzpona po čudoviti serpentinasti stezi pridete na vrh hriba, kjer so še danes lepo vidni ostanki Gradu Krško. Pot nato nadaljujete po grebenu proti Guntam do točke Čiračara, kjer se obrne in vrača nazaj proti Krškem.

9 doživljajskih točk

Pot je dobro označena s smerokazi in utrjena, na trasi je umeščenih 9 doživljajskih točk, od katerih vsaka predstavlja en čarovniški razred. "Da bodo doživetja res atraktivna in intenzivna, poskrbi kar 22 različnih lesenih elementov, naselje petih čarovniških hišic, 5 spretnostnih elementov ter pravo robinzonsko otroško igrišče, 11 unikatnih klopi, in pa 6 kamnitih skulptur in še in še. Otroci tako v Krškočari spoznavajo čarovniške spretnosti in na koncu prejmejo Spričarovalo za uspešno opravljeno čarovniško šolo," dodajajo na Občini Krško.

(eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja