Skip to main content
V Posavju 23.3° C Torek, 9. avgust 2022
31.05.2019
15:04
Foto: Dom starejših občanov Krško
V okviru tedna vseživljenjskega učenja so imeli v Domu starejših občano Krško celoten mesec maj obarvan z umetnostjo. V nadaljevanju fotografije in poročilo s tokratnih dogodkov.

Maj v Domu starejših občanov Krško v znamenju umetnosti

KRŠKO Gospa Branka Pirc in Jožica Pavlin sta 16. in 17. maja vodili dvodnevno likovno delavnico na tematiko morja in starega ljudskega dvoriščnega pevca petelina. V likovni delavnici je nastalo 18 likovnih del izpod ustvarjalnih rok stanovalcev DSO Krško Ane Butkovič, Ane Resnik, Frančiške Zorn, Angele Fric, Elizabete Krivec, Ane Verovšek Vuk, Ivana Belina, Iva Petroviča, Stanislave Zlobko, Štefanije Vrančič, Anice Plut, Pavle Vretič, Frančiške Pleterski in Alojzija Kramžarja.

Likovna razstava

V času likovne delavnice smo odkrili še do sedaj neodkrite talente, zato rek »Nikoli ni prepozno« še kako drži. Dvodnevno likovno delavnico smo zaključili v petek, 31. maja 2019 z likovno razstavo in kulturno prireditvijo na kateri so sodelovali stanovalci doma, nekaj besed pa sta o društvu KUD Liber in lastnem doživljanju ob ustvarjanju povedali gospa Branka Pirc in Jožica Pavlin.

Fotogalerija:

Direktorica doma Nuša Masnik se je vsem sodelujočim in mentoricama zahvalila za že dvoletno uspešno sodelovanje ter izrazila željo, da bomo tako sodelovali tudi v prihodnje. Kot je povedala, so ravno takšna srečanja priložnost za odpiranje src in možnost, da k nam pridejo tisti, ki sicer niso vsak dan z nami, da sodelavci v domu pokažejo in dajo stanovalcem tudi več od tistega, kar se od njih pričakuje in predvsem da naši stanovalci pokažejo vsem nam, kakšno dediščino imajo v sebi, kaj vse še zmorejo roke, ki so videti stare in obnemogle, kaj vse nam še želijo sporočiti njihove oči. Za nas pa je to opomnik, da je pred nami še veliko izzivov, ki so razlog za pogled naprej. Prireditev sta ob zvoku harmonike zaključila učenca OŠ Leskovec pri Krškem Tim Kopina in Timotej Sršen.

Dom starejših občanov Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam