Skip to main content
V Posavju 19.5° C Ponedeljek, 4. julij 2022
11.11.2021
08:17
Martinov vikend v Posavju
Foto: Klemen Bec
Na Martinov vikend, med 5. in 7. novembrom, so posavski vinarji prvič tako številčno odprli vrata svojih kleti.

Martinov vikend v Posavju - občina Sevnica

SEVNICA Obiskovalce so sprejeli vsak dan v eni od posavskih občin – v petek v Sevnici, v soboto v Krškem in v nedeljo v Brežicah. Krožna trasa po občini Sevnici se je začela v Doživljaju, TA Posavje in nadaljevala po vinskih kleteh Huba Martinčič, Kozinc in Domaine Slapšak. Obiskovalci so se do sodelujočih vinarjev lahko pripeljali z lastnim prevozom ali sedli na brezplačni vino bus, ki je krožil med sodelujočimi vinarji.

Fotogalerija (Foto: Klemen Bec):

V soboto so se ljubitelji dobre kapljice preselili v občino Krško. Izhodiščna lokacija je bila v Kleti Krško, vino bus pa je krožil še med kletema Albiana in Kerin. Martinovanje se je zaključilo v nedeljo v občini Brežice. Tam so obiskovalci lahko obiskali klet Istenič, Molipachi, repnico Najger in si v družinski hiši Babičevih na Bizeljskem ogledali zanimivo zbirko majolik z vsega sveta. Poleg degustacij je bilo vse tri dni poskrbljeno tudi za okusna okrepčila.

V Sevnici so jih pripravili ponudniki, vključeni v mrežo kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium, Ovčarska kmetija Urban, Gabaroni in Kmečka zadruga Sevnica. Ob dobri pijači in jedači ni manjkalo dobre volje, sporočajo koordinatorji Martinovega vikenda v Posavju – KŠTM Sevnica, CPT Krško in ZPTM Brežice.

KŠTM Sevnica

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja