Skip to main content
V Posavju 3.2° C Petek, 2. december 2022
03.08.2022
12:39
Natečaj, moja dežela, lepa in gostoljubna
Foto: Občina Sevnica
V prejšnjem tednu je Sevnico obiskala strokovna komisija vseslovenskega natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna. Sevnica na natečaju sodeluje v treh kategorijah, do 9. septembra spletno glasovanje.

Moja dežela - lepa in gostoljubna

SEVNICA Vseslovenski natečaj Moja dežela - lepa in gostoljubna je že uveljavljeno tekmovanje, kjer strokovna komisija Turistične zveze Slovenije ocenjuje in izbira najlepša in najbolj gostoljubna slovenska mesta, vasi, izletniške kraje, kampe, glampinge, hostle, bencinske servise Petrol in tematske poti ter mestna, trška in vaška jedra.

Sevnica sodeluje v treh kategorijah

Strokovna komisija je v tem tednu obiskala tudi Sevnico, ki sodeluje v natečaju kar v treh kategorijah, in sicer mesto Sevnica v kategoriji manjših mest, Lisca kot izletniški kraj in pot Gozd je kultura v kategoriji tematskih poti.

Od 15. julija do 9. septembra spletno glasovanje

Komisija se je v četrtek srečala tudi s predstavniki lokalne skupnosti, društvi, turističnimi delavci in lokalnimi ponudniki, kjer je v pogovoru pridobila dodatne informacije o turističnih programih, investicijah in splošnem utripu turizma v občini in še posebej na nominiranih lokacijah. Hkrati z ocenjevanjem pa v času od 15. julija do 9. septembra poteka tudi spletno glasovanje, kjer vsak lahko odda svoj glas za svoj priljubljeni kraj oziroma turistično točko. Spletno glasovanje poteka preko spletne strani Turistične zveze Slovenije. Po zaključenem glasovanju bodo trije nominiranci iz vsake kategorije prejeli posebno priznanje turistične zveze za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši kraj po izboru ljudstva.

Občina Sevnica

sevnica
turizem

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja