Skip to main content
V Posavju 12.1° C Petek, 20. maj 2022
03.04.2020
09:36
Rdeči križ Krško
Grafika: ePosavje.com
Od 16. marca do danes so na Območnem združenju Rdečega križa Krško pomagali približno 74-tim posameznikom. V nadaljevanju pogovor z Mojco Vizler.

Na njih se obračajo ljudje v stiski

Doslej so pomagali več kot 70 občanom

KRŠKO "Na nas se obračajo predvsem ljudje v stiski, se pravi starejši občani, ki so osamljeni, ki nimajo nikogar, da bi jim priskrbel osnovna živila tudi iz trgovine živila, ki jih potrebujejo. Potem potrebujejo plin, dostavo drv in pa zelo veliko občanov se obrača na nas tudi za zdravila. Tukaj je za naše prostovoljce novost in se nam zdi v redu, ker ne potrebujemo več zdravstvene izkaznice za lekarno, ampak po novem nam lahko dajo uporabniki samo številko zdravstvenega zavarovanja oziroma EMŠO, gremo v lekarno, vzamemo zdravila in jih dostavimo uporabniku," pravi Mojca Vizler iz Območnega združenja Rdečega križa Krško.

Pri tem spoštujejo vsa pravila zaščite, kar pomeni da so njihovi prostovoljci primerno zaščiteni, da ne prihaja do nobenih osebnih kontaktov. "Pred obiskom se po telefonu dogovorimo, pozvonimo oziroma potrkamo in pustimo na vratih. Prostovoljno delo trenutno opravlja približno od osem do deset prostovoljcev, to pa zato, ker razmišljamo tudi o tem, da nismo aktivirali vseh prostovoljcev, ampak jih je nekaj na čakanju," dodaja sogovornica.

Če bo potrebno, bodo ekipo prostovoljcev še okrepili

Pripravljena je tudi ekipa prve pomoči

V primeru, da se bo število potrebnih povečalo, bodo aktivirali tudi ostale prostovoljce. "Pripravljena je tudi naša ekipa prve pomoči. Je aktivirana in pripravljena za pomoč drugim ekipam na mejnih prehodih, kjer pomagajo pri zaščiti in reševanju. Vsem občanom želimo zdravja in jih prosimo, da resnično ostanejo doma, zato bomo mi poskrbeli in prinesli na dom vsem tistim, ki nas nujno potrebujejo," dodaja Mojca Vizler.

(bš)

krško
koronavirus
video

Pridružite se nam