Skip to main content
V Posavju 20.7° C Ponedeljek, 4. julij 2022
22.11.2019
18:33
Igrišče na Dolnjem Brezovem, Sevnica
Foto: Občina Sevnica
V petek, 15. novembra, so na Dolnjem Brezovem slovesno odprli športno igrišče.

Na Dolnjem Brezovem se veselijo športnega igrišča

SEVNICA Športno igrišče je del sistematičnega urejanja večnamenskih prostorov ob reki Savi v sklopu ureditev ob izgradnji hidroelektrarne Arto-Blanca. Zagrajeno športno igrišče z urejenimi parkirnimi prostori in mobilnim zabojnikom za shranjevanje pripomočkov za rekreacijo in sanitarijami je rezultat uspešnega sodelovanja podjetja Infra, Občine Sevnica in Krajevne skupnosti Dolnje Brezovo.

Športno igrišče na Dolnjem Brezovem

Zbrane krajanke in krajane so na odprtju pozdravili predsednik sveta Krajevne skupnosti Dolnje Brezovo Franc Slemenšek, župan Srečko Ocvirk, namestnica direktorja podjetja Infra mag. Ana Vurnek in direktorica podjetja Inplet Helena Zidarič Kožar. Športno igrišče na Dolnjem Brezovem je javni prostor, ki je namenjen športnim aktivnostim in druženju. Kot javna površina je na voljo za uporabo vsem, ki to želijo in hkrati odgovorno in spoštljivo ravnajo s skupno lastnino.

Igrišča stičišče več generacij

Športna igrišča so v krajevnih skupnostih stičišče več generacij. Pomembno je, da se skupine, ki želijo igrišče uporabljati, uspešno dogovarjajo za enakomeren razpored časa športnega udejstvovanja med seboj in s tem dokažejo športnost tudi pri skrbi za skupno lastnino, ki je v veselje vsem krajankam in krajanom.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam