Skip to main content
V Posavju 24.2° C Četrtek, 18. avgust 2022
29.01.2022
18:39
Drsališče Krško
Foto: ePosavje.com
Tudi to zimo je drsališče v starem delu Krškega dobrodošla popestritev za vse ljubitelje te vrste rekreacije. Redno ga obiskujejo tudi učenci Osnovne šole Jurija Dalmatina.

Drsališče v starem mestnem jedru Krškega

KRŠKO Učencem Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško smo se pridružili prejšnji teden, ko je bila zaradi vremena udeležba nekoliko skromnejša, a zato nič manj zabavna. Besedilo: Za otroke in mladino je obisk drsališča posebno doživetje, ob našem obisku smo srečali učence Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško.

Niti dež ni zmotil mladih drsalcev

Manjše skupine ni zmotil niti dež "Tukaj smo samo tisti, ki nismo iz sladkorja, saj dežuje. Vsi ostali so zaradi tega odšli domov, mi vztrajno drsamo," je povedala ena od učenk, druga pa jo je dopolnila, da ji je dež všeč, saj je na drsališču manj ljudi, led pa je bolj gladek.

"Mi vztrajno drsamo"

Na Osnovni šoli Jurija Dalmatina drsališče v Krškem vsako leto izkoristijo za popestritev svojega programa in letos ni bilo nič drugače. "Drsala sem že lani in mi je bilo zelo všeč, zato sem se odločila za to tudi letos. Zelo mi je všeč tudi učiteljica," je dodala Mia. Lara pa je pravi, da pride na drsališče tudi med tednom "Želim se še bolje naučiti," pripomne.

Naravni led je velika pridobitev

Helena Drakulić z Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško pravi, da je to, "da imamo v Krškem naravni led, velika pridobitev teh treh let. Dvakrat tedensko pridemo s kombijem po pouku in drsamo. Danes je učencev manj, sicer nas je okoli 16 naenkrat." Obisk drsališča je za otroke in mladino posebno doživetje, čemur pritrjuje tudi Iva, ki se je tokrat skupini pridružila prvič. Poleg drsanja, ki ga izvajajo v okviru razširjenega programa, imajo krški osnovnošolci na drsališču tudi zimske športne dneve.

krško
posavski tednik
video

Pridružite se nam