Skip to main content
V Posavju 22.4° C Petek, 19. avgust 2022
11.08.2021
10:23
Piknik v Kobilah
Foto: Teja Kranjčevič
"Na Gmajn'" v Kobilah so pripravili piknik krajanov Brezovske Gore in Brezja pri Senušah.

"Na Gmajn'" v Kobilah piknik krajanov Brezovske Gore in Brezja pri Senušah

KRŠKO Ker že drugo leto zapored razmere niso najbolj naklonjene organizaciji praznika Krajevne skupnosti Senuše, kakršnega smo iz preteklosti vajeni v širokem naboru različnih manjših dogodkov, so tamkajšnji svetniki sprejeli sklep, da stopijo naproti posameznim vaškim skupnostim in sofinancirajo vaška srečanja.

Tako so »Na Gmajn'« v Kobilah 24. julija pripravili piknik, katerega so se udeležili prebivalci Brezovske gore in Brezja. Poskrbljeno je bilo za toplo predjed z golažem, glavno samopostrežbo z dobrotami z žara in tudi popoldansko kavico ob sladkih dobrotah izpod rok pridnih gospodinj obeh vasi.

V prijetnem naravnem okolju se je zbralo zavidljivo število ljudi vseh generacij, vse od najmlajših in razigranih otrok pa do gospodom in dam zrelih let, ki že uživajo jesen življenja. Piknik je potekal v sproščenem vzdušju, na katerem smo se srečali tudi s tistimi, s katerimi se morda bolj poredko vidimo in se poveselili en z drugim ter izmenjali kakšno besedo več kot le ob siceršnjih bežnih srečanjih.

Fotogalerija (Foto: Teja Kranjčevič):

Ob tem je predstavnik Krajevne skupnosti Senuše Damjan Pavlin dejal: »Veseli me, da se je vabilu odzvalo tolikšno število domačinov in prisotnost okrog 70 prebivalcev in prebivalk Brezovske gore in Brezja samo potrjuje, da smo složni in da znamo, tako kot poprimemo za delo ob npr. čistilnih akcijah, stopiti skupaj, tudi ko je čas za druženje. To je lep odraz medsebojnih dobrih odnosov in sodelovanja, na kar sem ponosen in z ozirom na srčnost in preprostost naših krajanov verjamem, da bo tako ostalo tudi v prihodnje.«

Udeleženci srečanja smo imeli zaradi bogate opremljenosti prostora s športno infrastrukturo tudi priložnost za aktivno preživljanje sobotnega popoldneva, otroci večinoma na igralih, v peskovniku in ob igri z vodnimi baloni, odrasli pa skozi odbojko in namizni tenis. Izostala ni niti glasba, za katero je s harmoniko poskrbel Jože Burja iz nekdanje zasedbe Fantje z Brezovske gore (prisoten je bil tudi član omenjenega ansambla Darko Kočnar) ter Bernardka Zorko, ki je dala marsikateri pesmi vodilni glas, da je druženje potekalo tudi ob znanih ljudskih in ponarodelih melodijah – kakor v dobrih starih časih.

Doroteja Jazbec, foto: Teja Kranjčevič

krško
fotogalerija

Pridružite se nam