Skip to main content
V Posavju 12° C Torek, 27. september 2022
09.09.2022
07:58
Nov most čez Krko v Kostanjevici na Krki
Foto: ePosavje.com
Na naših straneh smo v minulih mesecih obširno poročali o zamenjavi starega južnega lesenega mostu čez reko Krko v Kostanjevici na Krki. Tako je danes na gradbišču, ko dela potekajo po načrtu.

Na gradbišču novega mostu čez Krko v Kostanjevici

KOSTANJEVICA NA KRKI Potem ko se je izbor izvajalca za prenovo južnega lesenega mostu v Kostanjevici na Krki podaljšal za slaba dva meseca, v začetku septembra dela potekajo po načrtih. Sprva so načrtovali, da bi do konca avgusta omogočili prehod čez most, septembra bi zaključili z vsemi deli in gradbišče odstranili. Po prvotnih načrtih so predvidevali, da bi z deli zaključili do 15. oktobra. Kljub temu, da gresta izvajalcem del na roko nikoli nižja pretok in vodostaj reke Krke, se bo rok za dokončanje podaljšal od prvotnega datuma.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

So že čez polovico struge

Obliko novega mostu bodo zaradi kulturnovarstvenih pogojev ohranili, prav tako pa tudi obliko nekdanje ograje čez most. Družba Rafael je v ponovljenem postopku javnega naročila ponudila gradbena dela v višini 516.043,02 evra z DDV. Z gradbenimi deli so v teh dneh prišli prek sredine struge reke Krke, gradbišče na mostu širijo z desnega na levi breg proti kostanjeviškem otoku.

kostanjevica na krki
fotogalerija

Pridružite se nam