Skip to main content
V Posavju 3.1° C Sreda, 30. november 2022
02.10.2022
11:11
V Mladinskem centru Krško so 23. septembra priredili prav poseben, edinstven in neprimerljiv dogodek, kot je povedal Žak Lekše, prostovoljec, organizator in voditelj dogodka.

Na MC Zvezdah mladi pokazali svoje talente

KRŠKO Prijavilo se je devet oseb s sedmimi točkami, od tega jih je nastopilo šest s petimi točkami. Talenti so bili resnično raznovrstni: David Senica je nastopil z zlaganjem rubikovih kock, Gaja Starc in Lara Prevolšek sta nastopili z izvrstno točko sodobnega plesa in že na pol akrobatiko, Sven Filipčič in Marko Rudman sta nežno zapela pesem Hallelujah, Alina Julija Jagič, že nekoliko bolj izkušena pevka, je zapela pesem Nuše Derende, naš prostovoljec Oliver, ki sodeluje pri vsem mogočem v MC Krško, pa je izbral za nastop igranje metal pesmi. Prav vsak je imel v publiki podporo, nekoga od bližnjih, ki ga ali jo je bodril pred nastopom.

Sodnice Urška Pisek, Saša Uhan in Saša Črpič so imele težko delo, saj so bili vsi nastopi izvrstni! Tudi same so povedale, da odločitev ni bila lahka.

Nazadnje so se le zedinile in zmagal je … David Senica, ki je sestavljal rubikove kocke. Sodnice je očaral ne le s spretnostjo, temveč tudi z vztrajnostjo – pred sabo je imel na mizi med petnajst in dvajset rubikovih kock različnih oblik in velikosti. Navdahnil ga je krški igralec Nik Škrlec, ki v prostem času pomni decimalna števila in sestavlja rubikove kocke – vse to David spremlja. Po zmagi je David povedal, da bo najprej peljal na kosilo babico in mamo, ki sta ga prišli podpirat in navijat zanj, preostanek nagrade pa bo porabil za rubikove kocke.

Fotogalerija (Foto: Žiga Maj Špiler):

Dogodek ste lahko spremljali sproti, saj sta Kaja Črpič in ESE prostovoljka Zaira Calero skrbeli za sprotno dokumentiranje za odrom in na odru ter predstavile simpatične tekmovalce.

Prav posebno zahvalo si zaslužijo informatorka ter koordinatorka tekmovalcev in njihovega spremstva Katja Pavlovič, naš prostovoljec Nenad Čekrlić, ki je poskrbel za tehnično plat dogodka ter prostovoljec Žiga Maj Špiler, ki je dogodek dokumentiral.

Žak Lekše, organizator dogodka, je imel vse pod kontrolo od samega začetka, čez proces pa ga je vodilo več mentorjev. Idejno sta dogodek razdelala z mladinsko delavko Anjo, pri marketingu in promociji ga je čez proces vodila Kaja, Urška in Katja pa sta ga spremljali čez praktični del. Po koncu je bil Žak dogodka presrečen. Dejal je, da je bila to zanj posebna izkušnja. Vse mentorice so ponosne, saj je izkazal neverjetno mero samoiniciativnosti, skrbnosti in talenta. Kljub temu da ga dobro poznajo, jih je presenetil v najboljšem smislu.##### Intervju z zmagovalcem Davidom Senico in organizatorjem dogodka Žakom Lekšetom si boste lahko kmalu ogledali na naših socialnih omrežjih.

Vsi imamo talent, le najti ga je treba, da zablestiš kot zvezda. In na MC Zvezdah je prav vsak počel tisto, v čemer blesti.

Zapisala ponosna somentorica Anja Krušnik Cirnski

mc krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja