Skip to main content
V Posavju 23.9° C Petek, 25. junij 2021
26.07.2019
12:31
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Tudi ta konec tedna predvsem zaradi začetka počitnic v delu Nemčije pričakujejo močno povečan promet v smeri proti Hrvaški, prav tako pa tudi na vstopu v Slovenijo.

Najbolj bo obremen prehod na Obrežju

BREŽICE Na našem območju bo najbolj obremenjen mejni prehod Obrežje, gnečo in občasne zastoje pričakujejo tudi na mejnih prehodih v Slovenski vasi in Metliki.

V Slovenski vasi in prehodih za obmejni promet z omejitvami

Na mejnem prehodu Slovenska vas in mejnih prehodih za obmejni promet je prestop državne meje dovoljen le za državljane, ki uživajo pravico EU do prostega gibanja. in upravičence po Sporazumu o obmejnem prometu in sodelovanju. Prehod meje na maloobmejnih prehodih je dovoljen le v obratovalnem času

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

Nekaj nasvetov policistov

Vsem, ki se boste te dni odpravili na pot svetujemo, da pred odhodom preverite veljavnost svojih potovalnih dokumentov. Državljani EU morajo ob prestopu meje s Hrvaško imeti pri sebi veljavno osebno izkaznico ali potno listino.

Spremljajte prometne informacije

Spremljajte prometne informacije in za prehod meje uporabite manj obremenjene mejne prehode. Voznikom svetujemo, da so v prometu strpni in upoštevajo cestno prometne predpise, predvsem naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam in ohranjajo ustrezno varnostno razdaljo.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

(bš)

brežice
policija
obrežje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja