Skip to main content
V Posavju 19.8° C Sreda, 5. oktober 2022
22.12.2020
08:24
Pešmost v Krškem
Grafika: arhiv ePosavje
Katere vse projekte v naslednjem letu načrtujejo v krški občini? V Krškem bodo nadaljevali z investicijami, ki se izvajajo že v letošnjem letu. V 2021 tudi začetek projeka gradnje nove šole.

Katere investicije se bodo nadaljevale v letu 2021 v Občini Krško?

Nadaljevali bo z investicijami, ki se izvajajo že v letošnjem letu

KRŠKOV letu 2021 bodo v Krškem nadaljevali z investicijami, ki se izvajajo že v letošnjem letu. "Nadaljujemo z gradnjo knjižnice v Krškem, gre za velik projekt, potem nadaljujemo z gradnjo stavbe Poklicne gasilske enote v Krškem, tukaj je še kanalizacijsko omrežje, v gradnji je kanalizacijski sistem v Velikem Podlog, začetek gradnje mostu čez Savo, se pravi peš most preko Save," je povedal krški župan Miran Stanko. V krški občini bodo nadaljevali z aktivnostmi na cestni infrastrukturi. "Za to področje je zagotovljenih kar precej sredstev, okoli 8 milijonov evrov, tako da poleg rednega vzdrževanja bo tudi v tem letu kar precej obnov cest."

Gradnja novega objekta Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja

Naslednje leto do umestitve v prostor in projektiranja

Med večjimi investicijami, ki so vključene v načrt razvojnih programov med letoma 2020 in 2024 je tudi gradnja novega objekta Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja. Pričakujejo, da bo dinamika takšna, da bi naslednje leto prišli do umestitve in projektiranja. "Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja je sedaj v fazi priprave. Potrebno je vedeti, da je najprej potrebno ta objekt umestiti v prostor, seveda za to potrebujemo idejni načrt. Ta je sicer že bil pripravljen, je že izdelan, ampak sedaj umeščamo celotno zadevo v prostor."

Gradnje šole v naslednjem letu še ne pričakujejo

Ob tem Stanko še pravi, "da ko bo enkrat umestitev opravljena, gremo naprej z aktivnostmi, ampak glede na to, da so te zadeve, ki se tičejo papirjev oziroma dokumentacije precej zahtevne, bo zahtevalo kar nekaj časa in v letu 2021 ne pričakujem, da bi se začelo z gradnjo."

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja