Skip to main content
V Posavju 23.3° C Ponedeljek, 23. maj 2022
20.10.2020
10:37
Olje nekoliko drugače
Grafika: Olje nekoliko drugače
Na prvem mednarodnem tekmovalnem festivalu izobraževalnih programov o varovanju vode WEP EFFECT 2020 je nagrado v kategoriji video materialov prejel animirani film Olje nekoliko drugače.

Nagrada za animiran film Olje nekoliko drugače

BREŽICE Osrednja tema festivala, ki ga je organiziralo društvo Vodna agencija, je bilo Ozaveščanje o vodi in trajnostno komuniciranje z javnostjo. Tekmovanje je zaradi trenutnih razmer potekalo v spletni obliki. Vsa prejeta dela, ki so jih prispevala sodelujoča komunalna podjetja, organizacije in ustanove iz sedmih držav je ocenjevala šestčlanska mednarodna strokovna žirija. Dela so ocenjevali v kategorijah tiskani materiali, videoposnetki, izobraževalna aplikacija ali spletna stran in scenski prikaz ali predmet.

"Želimo opozoriti na pomen pravilnega ravnanja z odpadnim jedilnim oljem"

"Z animiranim filmom smo želeli na zanimiv in mlajšim generacijam privlačen način opozoriti na pomen pravilnega ravnanja z odpadnim jedilnim oljem, ki je velik onesnaževalec vodnih virov. Samo 1 liter tega odpadka lahko onesnaži kar milijon litrov pitne vode. Tudi v kanalizacijo ne sodi. Odlagamo ga v posebne zbiralnike, ki so bili med našimi občani lepo sprejeti. Verjamemo, da je k temu prispeval tudi nagrajeni film," je povedala direktorica Komunale Brežice Jadranka Novoselc.

Največ prijavljenih filmov ravno v zmagovalni kategoriji

Največ prijav je bilo oddanih ravno v kategoriji video materialov, kjer je bil nagrajen animirani film »Olje nekoliko drugače«. Film so poleg Komunale Brežice pripravile komunale iz Krškega in Radeč z Občino Sevnica in Društvom za tretje življenjsko obdobje U3

(Komunala Brežice, bš, eP)

komunala brežice
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja