Skip to main content
V Posavju 30.7° C Sreda, 17. avgust 2022
25.08.2020
14:21
Kostanjevica na Krki praznuje občinski praznik, ki pa ga letos zaradi znanih razmer niso obeležili. Občinski praznik je tudi čas za analizo dela v preteklem letu in predstavitev prihodnjih načrtov.

Najbolj plodno obdobje investicij doslej

KOSTANJEVICA NA KRKI Minulo obdobje je bilo investicijsko naravnano, kot pravi kostanjeviški župan, eno najbolj plodnih doslej. Za naložbe so namenili okoli dva milijona in pol evrov. "Največja investicija, ki se je odvijala v občini, je bila sanacija osnovne šole, starega in novega dela, obnova telovadnice in vse infrastrukture, zunanje ureditve, tako da sama investicija v osnovno šolo znaša nekje 2,2 milijona evrov," nam je povedal kostanjeviški župan Ladko Petretič.

"V šoli se je pokazala napaka na sekundarnem delu ogrevanja"

Zapleti pri obnovi osnovne šole

Pri obnovi šole sicer brez zapletov ni šlo. Pred meseci so se ti pojavljali pri obnovi telovadnice, zdaj pa so odkrili napako na ogrevalnem sistemu. "V šoli se je trenutno pokazala napaka na sekundarnem delu ogrevanja, sicer je to sedaj v večini rešeno. Pričakujemo, da bo do začetka šolskega leta tudi to rešeno," še doda Petretič.

Tudi v naslednjem letu investicije za razvoj občine

Naslednje leto bo sicer nekoliko manj investicijsko naravnano, dodaja Petretič, a bodo, kot pravi, vsi projekti ponovno usmerjeni v razvoj občine. "To je bila investicija v vrednosti 300 tisoč evrov. Zgradili smo postajališče za avtodome, investicija je bila v vrednosti preko 200 tisoč. Potem je bilo narejenih sedem odsekov asfaltiranih cest, tako da je tudi na cestni infrastrukturi veliko narejenega, plus vsa vzdrževalna dela, ki v občini potekajo," pove Petretič.

(eP)

kostanjevica na krki
posavski tednik
video

Pridružite se nam