Skip to main content
V Posavju 12.1° C Torek, 27. september 2022
30.03.2020
15:56
OŠ Jurija Dalmatina Krško o računalnikih
Foto: ePosavje.com
Poročali smo že, da so v Brežicah minuli konec tedna začeli z akcijo zbiranja pomoči osnovnošolcev, ko za njih iščejo darovalce računalnikov. Z njimi bi jim namreč olajšali pouk na daljavo.

Nekaj težav z računalniki tudi na krški osnovni šoli

Ravnateljica: "Na pomoč je priskočilo eno podjetje iz Krškega"

KRŠKO Kot nam je dopoldne povedala ravnateljica največje osnovne šole v krški občini, OŠ Jurija Dalmatina Krško, Valentina Gerjevič, imajo tudi na njihovih šoli nekaj tekaj z računalniki za osnovnošolce. "Vsi učenci nimajo računalniške opreme, zato smo v zadnjih dneh pričeli pridobivati to opremo. Ponudilo se nam je eno podjetje iz Krškega, ki nam bo v tem tednu zagotovilo sedem računalnikov. Prejeli smo tudi ene naše družine, ki bo nam predala računalnik, ki ga bomo lahko predali naprej učencu," ob tem dodaja ravnateljica.

"To je velik korak in način, kako lahko delno zmanjšamo razlike med učenci"

Kakor pravi ravnateljica, je stekla tudi akcija vzpostavitve internetne povezave s strani Zavoda Republike Slovenije za šolstvo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. "Enemu od naših učencev bomo omogočili internetno povezavo. Mislim, da je to velik korak in način, kako lahko delno zmanjšamo razlike med učenci, ker že tako ali tako so," še dodaja sogovornica.

Več o novih razmerah v šolstvu in kako poteka pouk "po novem" v torek ob 20. uri v oddaji Posavski tednik.

(bš)

koronavirus
krško
šole v posavju
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja