Skip to main content
V Posavju 18.1° C Sreda, 17. avgust 2022
27.05.2022
10:41
Hidroalarm, 27. maj 2022
Grafika: ARSO
Pretoki rek so v večjem delu države mali in ustaljeni s trendom počasnega zmanjševanja. Srednje pretoke še ohranjajo alpske reke na severozahodu ter Drava in Mura.

Reke bo naraščale

V petek se bo vodnatost rek počasi zmanjševala, v noči na soboto bodo začele naraščati reke na zahodu in severu Slovenije, v soboto čez dan pa tudi drugje po Sloveniji. Ob močnejših nevihtah lahko hitro narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, možna bodo tudi razlivanja. Verjetnost za ta pojav bo večja v osrednji, severni in severovzhodni Sloveniji

Kako kaže s pretoki za vikend?

V soboto in nedeljo bodo reke še naraščale, posamezne lahko narastejo do velikih pretokov, vodnatost večine rek pa bo srednja.

Kako kaže?

Območje visokega zračnega tlaka nad vzhodnimi Alpami in severozahodnim Balkanom slabi. Od severa se nad Alpe pomika hladna fronta. Pred njo od zahoda nad naše kraje doteka topel zrak.

Petek

Danes bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, v Gornjesavski dolini okoli 24 °C. Zvečer in ponoči bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, ob morju okoli 18 °C.

Vikend

V soboto bo oblačno, občasno bo deževalo, pihal bo vzhodni veter. Na Primorskem bodo predvsem posamezne plohe in nevihte, pihala bo burja, ki se bo popoldne krepila. Dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do okoli 25, a se bo popoldne hladilo.

vreme v posavju

Pridružite se nam