Skip to main content
V Posavju 17.9° C Torek, 27. september 2022
25.08.2019
14:29
Grafika: ePosavje
V četrtek je sevniški župan Srečko Ocvirk v Ljubljani od Agencije za varnost v prometu prevzel nov prikazovalnik hitrosti, ki bo voznike opozarjal na prekoračeno dovoljeno hitrost.

Nov prikazovalnik hitrosti tudi v sevniški občini

V Loki, kjer bo postavljen, je bilo s pomočjo prikazovalnika v preteklosti že zabeleženih več močnih prekoračitev dovoljene hitrosti. Prehitri vozniki bistveno zmanjšujejo prometno varnost na tem območju. Če jih bo novo postavljen prikazovalnik vzpodbudil, da se držijo predpisanih omejitev, bo najbolje dosegel svoj cilj.

V okolici večine šol je omejitev 30 km/h

V okolici večine sevniških osnovnih šol velja omejitev hitrosti do 30 kilometrov na uro, na presežek te dovoljene hitrosti pa voznike opozarjajo prikazovalniki hitrosti, ki že so postavljeni pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica, Osnovni šoli Krmelj in Osnovni šoli Šentjanž. Meritve prikazovalnikov hitrosti so objavljene tudi na spletni strani Občine Sevnica

Zanimiv je podatek, da je v zadnjih nekaj dneh mimo Osnovne šole Sevnica 41 voznikov vozilo s hitrostjo med 41 in 50 kilometri na uro, kljub temu, da je na tem območju omejitev hitrosti do 30 kilometrov na uro. Mimo krmeljske šole, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, se je v zadnjih sedmih dneh peljalo 2212 voznikov nad dovoljeno hitrostjo, od tega 51 voznikov s hitrostjo med 71 in 80 kilometri na uro. Tudi mimo Osnovne šole Šentjanž, kjer je omejitev 30 kilometrov na uro, se je v zadnjih sedmin dneh prehitro peljalo več kot 71 % odstotkov voznikov.

Neprilagojena hitrost kot vzrok za prometne nesreče

Neprilagojena hitrost je velikokrat vzrok za hujše prometne nesreče. S prehitro vožnjo znotraj naselij in v okolici osnovnih šol oziroma vrtcev pa voznik ne ogroža samo sebe, svojih sopotnikov in potnikov v drugih vozilih, temveč tudi kolesarje in predvsem pešce, ki so najbolj ranljiva skupina udeležencev v prometu.

Novo šolsko leto je pred vrati

Bliža se začetek novega šolskega leta in z njim poostren nadzor prometa v okolici osnovnih šol. Z zmerno vožnjo in previdnostjo bodimo zgled drugim voznikom ne samo v času policijskih kontrol, ampak vselej in s tem prispevajmo k boljši prometni varnosti vseh udeležencev v prometu.

Občia Sevnica

sevnica
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja