Skip to main content
V Posavju 18.1° C Sreda, 17. avgust 2022
21.03.2022
13:14
Nov vrtec v Dobovi
Foto: Občina Brežice
V četrtek, 17. marca, je svoja vrata tudi uradno odprl vrtec Najdihojca pri OŠ dr. Jožeta Toporišiča v Dobovi. Več kot 80 otrok je svoj prvi dan preživelo v novem vrtcu le dan pred uradnim odprtjem.

Vrtec Najdihojca v Dobovi

BREŽICE Nov vrtec v Dobovi ima pet oddelkov, od tega so tri igralnice - ena za starostno skupino 1 do 3 let, ena za kombinirani oddelek, ena za starostno skupino od 3 do 6 let v pritličju, dodatni dve za starostno skupino 3 do 6 let pa v nadstropju. "Orientiranost prostorov je zasnovana tako, da omogoča čim večjo izrabo sončnega obsevanja v prehodnem in zimskem obdobju. Za zaščito pred prekomernim obsevanjem v letnem času so zagotovljeni ustrezna zunanja senčila. Novogradnja objekta vrtca je obsegala rušitev obstoječega objekta, izgradnjo novega objekta, izgradnjo opornega zidu ter izgradnjo stopnišča do spodnjih igrišč in parkirnih prostorov," so sporočili z Občine Brežice.

Za vrtec tudi državna sredstva

Vrednost novega pet oddelčnega in energijsko varčnega vrtca je približno 2 milijona evrov za dokumentacijo, gradnjo in opremo. Pogodbena vrednost gradnje vrtca je bila sicer 1,6 milijona evrov, oprema za vrtec pa 160.000 evrov. Občina Brežice je za vrtec pridobila odobrena sredstva sofinanciranja v višini milijona evrov (sredstva EKO sklada v višini 249.000 evrov in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v višini 829.000 evrov). Gradnja vrtcaje potekala od julija 2020 do 30. oktobra 2021, sledilo je opremljanje prostorov, uporabno dovoljeno so v Brežicah pridobili 25. februarja 2022.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Reševanje prostorske stiske

Ravnateljica mag. Tamara Ogorevc se je zahvalila vsem sodelavcem za pomoč pri selitvi v novi vrtec in izvedbi prireditve. S starši, otroci in zaposlenimi je delia veselje ob odprtju vrtca, saj ta v prvi vrsti rešuje prostorsko stisko, omogoča boljše pogoje za bivanje otrok in delo strokovnih delavk. Posebno dobrodošlo pridobitev predstavlja veliko urjenih zunanjih površin za igro in gibanje na svežem zraku, je še poudarila ravnateljica.

Dolgo pričakovana pridobitev

Dolgoletna ravnateljica OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Ivana Baškovič, ki je v tem letu z upokojitvijo zaključila uspešno vodenje šole in vrtca, je ob odprtju vrtca dejala, da jo dogodek navdaja z veseljem, saj je bil nov vrtec težko pričakovan. Dodala je, da si vsi otroci na svetu zaslužijo, da imajo tako lepe prostore in pogoje kot so ti v Dobovi. Ob tej priložnosti se je župan Ivan Molan s podelitvijo plakete Občine Brežice zahvalil v tem letu upokojeni ravnateljici Ivani Baškovič za uspešno vodenje vrtca in šole ter za izjemen prispevek na področju predšolske vzgoje in izobraževanja v brežiški občini.

(Občina Brežice, eP)

brežice
fotogalerija
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja