Skip to main content
V Posavju 12.1° C Petek, 20. maj 2022
19.12.2020
18:39
Gneča na Obrežju, 19. december 2020
Foto: PU Novo mesto
Policisti Policijske uprave Novo mesto imajo v okolici mejnih prehodov (in na njih) v soboto veliko dela. Tole o sobotnem dogajanju pravijo v sporočilu.

"Povečan promet na vstopu v Hrvaško pričakujemo vse od jutranjih ur"

Zaradi ukrepov, ki jih izvajajo hrvaški varnostni organi

BREŽICE Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, ob povečanju in gostitvi prometa tovornih in osebnih vozil pred božično novoletnimi prazniki nastajajo daljši zastoji na mejnih prehodih s Hrvaško.

Ob 13. uri je bila čakalna doba na Obrežju okoli 10 ur

Policisti pravijo, da do daljšega čakanja in zastojev prihaja zaradi ukrepov, ki jih izvajajo hrvaški varnostni organi na vstopu v državo, na območju Policijske uprave Novo mesto pa je največ gneče na mejnih prehodih Obrežje in Metlika. "Ob 13. uri je bila čakalna doba na Obrežju pri vstopu na Hrvaško okoli deset ur, kolona je bila dolga več kot 15 km. Ob 16. uri je bila čakalna doba še okoli osem ur. Do zastojev prihaja tudi na mejnem prehodu Metlika, kjer je bila čakalna doba tudi do tri ure. Povečan promet na vstopu v Hrvaško pričakujemo vse do jutranjih ur," dodajajo.

Zapis dopolnjujemo.

Veliko dela pri urejanju prometa

Na avtocesti med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje in tudi na širšem območju Brežic in Metlike imajo policisti že ves dan veliko dela pri urejanju prometa.

Neodgovorni vozniki

"Neodgovorni vozniki in potniki izstopajo iz vozil"

Policisti tako na avtocesti ugotavljajo posamezne primere, ko neodgovorni vozniki in potniki izstopajo iz vozil, hodijo po avtocesti in s tem ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu. "Policisti se trudijo vzpostavljati reševalni pas, saj številni vozniki ne upoštevajo predpisov o vzpostavitvi reševalnega pasu. Pri zavarovanju kolone policistom nudijo pomoč tudi delavci DARS-a," dodajajo v sporočilu.

Tovornjake iz Metlike preusmerjali proti Obrežju

Policisti so zaradi velike gneče in s tem povezanih težav v lokalnem prometu na območju Metlike že v Novem mestu preusmerjali tovorna vozila namenjena v Metliko, proti Obrežju. "V Metliki in na širšem območju Brežic so tudi na vzporednih in lokalnih cestah poskušali zagotavljati kar najbolj nemoten promet za lokalne prebivalce," še pravijo.

Nasveti policistov

Ob tem voznikom svetujejo, naj se na pot odpravijo pravočasno, upoštevajo cestno prometne predpise, prometno signalizacijo in navodila policistov, predvsem pa naj bodo strpni, poskrbijo za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

(bš)

brežice
policija
fotogalerija

Pridružite se nam