Skip to main content
V Posavju 33.1° C Ponedeljek, 4. julij 2022
03.02.2020
18:15
Petretič o odstopu Šarca
Grafika: ePosavje
Ob robu izredne seje Sveta regije Posavje, ko so posavski župani govorili o strategiji prostorskega razvoja Slovenije 2050, je predsednik Sveta regije povedal tudi mnenje o odstopu predsednika vlade.

Petretič: "Tako kot je potekalo, se vladati ne da"

O novih volitvah pa: "Kdor zmaga, ta naj vlada"

KRŠKO Če ima kdo izkušnje z vladanjem v nemogočih razmerah in nedorečeno (raz)delitvijo glasov (v občinskem svetu), potem je to vsekakor kostanjeviški župan Ladko Petretič. Potem, ko je moral večji del svojega prejšnjega župana krmariti med različnimi strujami v občinskem svetu, v trenutnem mandatu teh težav Kostanjevičani nimajo. Ob robu izredne seje posavskih županov v Svetu regije Posavje pa smo ga vprašali za mnenje o trenutnem stanju na državni ravni, ko je prejšnji ponedeljek odstopil predsednik vlade Marjan Šarec.

"Če se preveč izsiljuje, spet ne gre"

In kaj predsednik Sveta regije Posavje pravi na odločitev Šarca? "Mislim, da je dobro. Tako, kot je to potekalo, se vladati ne da. Vsi, ki smo kdaj delali, vemo, kako to poteka. Če se preveč izsiljuje, spet ne gre," pravi kostanjeviški župan. "Mislim, da je to prava poteza."

"Nove volitve so najbolj poštene"

Kako pa vidi nadaljni potek dogodek? "Mislim, da so nove volitve najbolj poštene. Kdor zmaga, ta naj vlada in to je to. In da ne bo te kuhinje še več, kot je je."

(bš)

posavje
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja