Skip to main content
V Posavju 18.2° C Sreda, 17. avgust 2022
07.11.2019
14:12
Šrajbarski turn, Leskovec pri Krškem
Foto: arhiv ePosavje
Krški občinski svetniki so 10. januarja 2008 potrdili protokole med občino Krško in pristojnimi ministrstvi ob umeščanju odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov v občini Krško.

"Prav bi bilo, da minister vidi ta objekt"

Zgodovina protokolov v nekaj vrsticah

KRŠKO Po protokolu o informiranju javnosti med Občin Krško in Agencijo za radioaktivne odpadke naj bi občini zagotovil izgradnjo širokopasovnih omrežij. Protokol s podpisom občine Krško in občine Brežice z ministrstvom za promet je predvidel sredstva za izgradnjo cestne povezave Krško - Brežice. Ministrstvo za okolje in prostor bi po protokoliih zagotovilo sredstva za ureditev komunalne infrastrukture na območju občine, sredstva za izgradnjo krške obvoznice bi naj - tako je bilo v letu 2008 - prispevala Agencija za radioaktivne odpadke, za obnovo Šrajbarskega turna pa bi denar primaknilo Ministrstvo za kulturo. Še enega od protokolov bi z Občinko Krško podpisalo ministrstvo za gospodarstvo za sredstva pri komunalnem opremljanju poslovnih con.

Protokoli danes

Danes nekaj protokolov vendarle "živi", še vedno pa je v zraku obnova Šrajbarskega turna v Leskovcu pri Krškem. "Kulturni minister je obljubil, da se bo oglasil v naši občini in prišel pogledati objekte, financirane z evropskim denarjem ali pa so v lasti Ministrstva za kulturo in jih je še potrebno obnoviti," je o napovedanem obisku ministra za kulturo povedal krški župan Miran Stanko. "Žal do tega sestanka ni prišlo do objektivnih razlogov in računam, da bi do sestanka prišlo kmalu. Prav bi bilo, da minister vidi ta objekt, ki je v resnično zelo slabem stanju." In tudi predvidi denar za obnovo tega objekta, še doda Stanko.

(bš)

krško
video
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja