Skip to main content
V Posavju 33.2° C Sreda, 17. avgust 2022
15.05.2019
07:47
Grafika: Ansat TV
Svoj praznik je ob 150. obletnici slovenskega tabora v Sevnici obeležila tudi Krajevna skupnost Sevnica. Praznik namreč temelji prav na vsebini omenjenega tabora. Več v prispevku Ansat TV.

Praznik Krajevne skupnosti Sevnica

Stanka Žičkar, predsednica Sveta KS Sevnica, ob tem pravi, da letos praznik praznujejo petič v takšni obliki. "Iskali smo pomembno prireditev, ki se je dogajalo v naših krajih in smo se odločili za tabore."

KS Sevnica ima zaradi svoje velikosti v občini največ sredstev

Krajevni praznik pa je tudi priložnost za pregled dogajanja v skupnosti v preteklem obdobju. "Krajevna skupnost Sevnica ima od vseh krajevnih skupnosti v občini zaradi velikosti in dolžine cest največ sredstev in v minulih letih smo uspeli z ureditvijo Kladnikove ulice, različnimi sanacijami in ureditvami pločnikov. Res veliko stvari smo lahko postorili s temi sredstvi," ob tem še pove predsednica KS Sevnica.

"Vsako leto sredstva vložimo nazaj v mesto"

Višina proračuna je približno 180 tisoč evrov. Stanka Žičkar je še povedala, da je bil večji del namenjen za naložbe, za investicije in za ceste. "Društva so dobila okrog 13.000 evrov, preostalo pa - razen kar je šlo za delovanje krajevne skupnosti - je šlo pa v ceste, v ostale sanacije, v infrastrukturo." Sicer pa si v letošnjem letu želijo nadaljevati z investicijami in ostalimi projekti na področju infrastrukture.

(bš)

sevnica
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam