Skip to main content
V Posavju 5.7° C Petek, 3. december 2021
08.10.2020
10:47
Ob dnevu cerebralne paralize so se člani Društva Sonček v torek, 6. oktobra, odpravili na potep po krških ulicah.

6. oktober je dan cerebralne paralize

"Pusti svoj pečat"

KRŠKO "6. oktober je svetovni dan cerebralne paralize, pod sloganom Pusti svoj pečat, zato se je Društvo Sonček Posavje odločilo, da izvede krajši pohod skozi staro mestno jedro Krško. Povabili smo še osnovno šolo Mihajla Rostoharja, kajti tudi tu so naši člani in skupaj bomo dali svoj pečat občanom, da bomo vidni z zelenimi baloni in zelenimi majicami," nam je povedala Nataša Solomun, predsednica društva Sonček Posavje Krško.

"Nič o nas brez nas"

"Priložnost, da opozorimo na nujnost odpravljanja razlik"

Kot pravi sogovornica, si prizadevajo za boljšo kakovost življenja oseb z cerebralno paralizo, "da smo prepoznavni in da se odpravljajo neenakosti. Vizija tega gibanja je vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti, kot jih imajo drugi ljudje."

"Vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in možnosti kot drugim ljudem"

Po njenih besedah je svetovni dan cerebralne paralize priložnost, "da opozorimo na nujnost odpravljanja razlik. To vizijo lahko pomaga realizirati sleherni od nas in dosežemo globalne družbene spremembe. Zavzemamo pa se za kakovostne programe in storitve, vključujočo družbo, kvalitetno in polno življenje oseb po meri posameznika, dostopnost do vseh objektov, storitev in pa družbeno participacijo oseb. Nič o nas brez nas."

Fotogalerija (Foto: Društvo Sonček Posavje):

(eP)

krško
video
posavski tednik
društvo sonček posavje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja