Skip to main content
V Posavju 14.2° C Petek, 24. september 2021
20.07.2021
10:51
Obeležitev bitke v Krakovskem gozdu
Foto: Anton Hruševar
V Krajevni skupnosti Leskovec pri Krškem so obeležili 30. obletnico ene od prelomnih bitk v vojni za Slovenijo, bitke v Krakovskem gozdu, ki se je odvila 2. julija 1991.

Obeležitev 30. obletnice bitke v Krakovskem gozdu

LESKOVEC PRI KRŠKEM V spomin na to bitko in v čast vojakov oz. pripadnikov teritorialne obrambe , ki so se borili proti takrat močnejšemu sovražniku, smo, na pročelje gasilskega doma, namestili spominsko ploščo in vanjo vklesane verze I. Grudna. V svojo sredo smo povabili pripadnike intervencijskega voda in predstavnike veteranov osamosvojitvene vojne. Kot je bilo poudarjeno, je zmaga v Krakovskem gozdu, bleščeča tudi v vojaškem pogledu izbojevana proti močnejšemu nasprotniku.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Prav uspešen in odločen oboroženi upor pa je kasneje pripravil prostor za diplomacijo, ki nam je, po 140 letih, odkar smo prvič postavili svoje zahteve, prinesla svojo državo. Predlagano je bilo oz. podan je bil tudi predlog, da bi v bodoče prav vsako leto, ob istem času in na istem mestu, pripravili srečanje vseh veteranov osamosvojitvene vojne iz občine Krško.

Seveda se je prireditev zaključila s pogostitvijo in druženjem. Torej, na snidenje ob letu!

Tekst: Jože Olovec
oto: Anton Hruševar

leskovec pri krškem
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja