Skip to main content
V Posavju 23.3° C Četrtek, 11. avgust 2022
04.08.2022
15:44
Cesta krških žrtev v Krškem
Foto: arhiv ePosavje
V Krškem so prejšnji ponedeljek končali zbiranje ponudb za 2. fazo rekonstrukcije Ceste krških žrtev od pokopališča pri Stadionu Matije Gubca do Trgovskega centra Krško. Prejeli so eno ponudbo.

2. faza prenove Ceste krških žrtev v Krškem

KRŠKO Konec maja so v Krškem, teden dni pred rokom za dokončanje del, končali s prvo fazo prenove Ceste krških žrtev od starega mostu čez Savo do pokopališča pri Stadionu Matije Gubca v Krškem. Prenova dela najdaljše ulice v mestu se bo kaj kmalu nadaljevala, v sredo so namreč objavili odločitev po končanem zbiranju ponudb za 2. fazo prenove ceste G1-5.

Prišla ena ponudba, po pregledu ugotovili, da je dopustna

Kot so sporočili v sredo, so na javno naročilo prejeli eno ponudbo in ugotovili, da skupna ponudba družb Kostak, d. d. in CGP, d. d., "ustreza potrebam in zahtevam naročnika, določenim v tehničnih specifikacijah in v dokumentaciji v zvezi z oddajo javnega naročila in med drugim tudi, da ponudba s 3.807.238,53 evrov ne presega zagotovljenih sredstev naročnika." Prav slednje je bil namreč razlog, da so na Mestni občini Krško morali razpis za 2. fazo prenove CKŽ ponoviti. Kakor še pišejo v dokumentaciji, "je ponudba dopustna in se kot edina dopustna izbere."

Zapis dopolnjujemo.

2. faza obnove Ceste krških žrtev v Krškem

Kaj to pomeni terminsko?

V prvotnih načrtih je bil začetek 2. faze rekonstrukcije CKŽ previden sredi poletja, zaradi ponovljenega javnega naročila se bo ta rok za nekaj dni premaknil proti septembru. Dela se bodo začela naprej od križišča pri pokopališču vse do križišča pri Eurogardnu, ta odsek ceste bo zaprt glede na faznost poteka del. V tej fazi prenove takšne zapore ceste, kot smo jo videli v 1. fazi obnove, ne bo - bo pa zato bolj obremenjena Gubčeva ulica, Leskovška cesta in naprej Rostoharjeva ulica do križišča pri Osnovni šoli Leskovec pri Krškem.

Kdaj bodo končali preostali dve fazi obnove?

Druga faza zaključena predvidoma do konca leta oz. najkasneje spomladi 2023. V naslednjem letu pa sledi še obnova tretje faze od hidroelektrarne do Zatona, za katero je že v izdelavi projektna dokumentacija.

Mestna ulica

Po obnovi prve in druge faze naj bi celotna cesta prešla v upravljanje Občine Krško, Cesta krških žrtev pa naj bi z obnovo postala mestna ulica z več površinami za kolesarje in pešce.

ceste
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi