Skip to main content
V Posavju 26° C Nedelja, 3. julij 2022
23.02.2022
15:57
Labod je naprodaj
Foto: arhiv ePosavje
Območje Laboda na Vidmu v Krškem je naprodaj in ponudbe zbirajo do 25. aprila, je razvidno iz javno dostopnih podatkov. Znana je tudi izhodiščna cena za skupaj tri parcele na skoraj 10.000 m2.

Območje Laboda je naprodaj

KRŠKO Stečajni upravitelj Andrej Perdan je v stečajnem postopku družbe Labod konfekcija d.d. v ponedeljek objavil vabilo za zavezujejoče zbiranje ponudb z elementi javne dražbe, je razvidno iz javno dostopnih virov. Na Vidmu v Krškem prodajajo tri nepremičnine v skupni velikosti skoraj 10.000 kvadratnih metrov. Povedano drugače - prodajajo že zadnjih nekaj let propadajoče objekte nekdanjega tekstilnega ponosa Dolenjske in Posavja, stavbo Laboda.

Labod, Krško

Predkupna pravica

Mestna občina Krško se je v lanskem letu s sklepom občinskega sveta odločila, da si na teh objektih zagotovi predkupno pravico. Predvsem z namenom, da bi lahko začeli s pripravo tega območja za nek drug namen. "Sama predkupna pravica ne pomeni, da je smo že avtomatsko prvi v vrsti za nakup, ampak je za to treba imeti tudi denar in iti na dražbo," pravi krški župan Miran Stanko.

"Stavba kazi okolje"

"Kar se krške krajevne skupnosti tiče, seveda vseskozi na to temo razpravljamo, se pogovarjamo in dajemo predloge in sprašujemo, ker si želimo, da se čimprej ta zadeva uredi. Ta del Krškega je dejansko kar malo zapostavljen zaradi te stavbe, ki je trenutno v takšnem stanju, da kazi okolje," nam je še povedal podpredsednik Krajevne skupnosti mesta Krško Boštjan Pirc.

Naprodaj so tri parcele

Na dražbi bodo prodajali tri nepremičnine, parcele ID 1315-1/8 (poslovna stavba s pomožnim objektom - Cesta 4. julija 28, Krško), ID 1315-1/9 (poslovna stavba - Cesta 4. julija 28, Krško) in ID 1315-1/10 (pripadajoče zemljišče - Cesta 4. julija 28, Krško). Kakor so zapisali v povabilu na dražbo, imajo zgrajeni objekti na nepremičninah gradbeno in uporabno dovoljenje, ki sta poleg potrdila o namenski rabi in lokacijske informacije za gradnjo prilogi vabila na dražbo.

Izhodiščna cena? 1 milijon evrov

Ob tem določili izhodiščno ceno, začeli bodo pri 1.000.000 evrov, zainteresirani pa bodo morali 100.000 evrov varščine vplačati en delovni dan pred potekom roka za oddajo ponudb - to je 24. april 2022.

Iz našega arhiva (27. januar 2022):

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja