Skip to main content
V Posavju 27.5° C Torek, 24. maj 2022
30.12.2019
10:26
Obnova Tončkovega doma na Lisci
Foto: ePosavje.com
V teh dneh poteka obnova strehe na Tončkovem domu na Lisci. Obnova je del celostnih ureditev Tončkovega doma in okolice, ki jih Občina Sevnica izvaja po prevzemu lastništva.

"Streha je osnova hiše"

Obnova strehe na Tončkovem domu na Lisci

SEVNICA Sto tisoč evrov vredna obnova strehe Tončkovega doma na Lisci, ki se počasi zaključuje, je bila izredno potrebna. "Streha je osnova hiše, da ne zamaka. To bo realizirano, da bo Tončkov dom kot osrednji objekt na Lisci ne bo več propadal v tej smeri," pove sevniški župan Srečko Ocvirk. Obnova strehe je še investicija iz proračuna 2019, v naslednjem letu pa pričakujejo, da bodo s pomočjo evropskih sredstev prenovili še del notranjosti objekta. S tem bo Tončkov dom kot osrednji objekt na Lisci pripravljen za uporabo za prihodnja obdobja.

"V naslednjem letu želimo odstraniti depandanse"

"V okviru možnosti bi želeli, da v letu 2020 odstranimo depandanse, kajti za tako gradbeno neuporaben objekt Lisci je bolje, da ga odstranimo in da ne povzroča več nevarnosti," še dodaja župan.  Na Lisici sicer zaznavajo povečan obisk, z njim je pridobil razvoj turizma v celotni občini.

"Opažamo povečan turističen obisk"

"Lisca je osrednja turistična točka, ki privablja obiskovalce iz širšega območja, kar je zelo pomembno za razvoj turizma. Na podlagi turistične strategije opažamo povečan turističen obisk v vseh segmentih turizma. Naša želja je po dodatnem povečanju in da to turistično gospodarstvo še bolj razvijemo v prihodnjih letih. To je naš cilj in Lisca k temu dodatno pripomore. Ne zgolj z obiskom Tončkovega doma na Lisci, ampak tudi kot vzpodbuda ostalim turističnim objektom v okolici," zaključi sevniški župan.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(vs, bš, eP)

lisca
sevnica
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi