Skip to main content
V Posavju 1.1° C Nedelja, 23. januar 2022
14.05.2020
12:38
Krško
Foto: arhiv ePosavje
Vlada je v sredo sprejela nov Odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, po novem bo med drugim znova dovoljenja strežba tudi v notranjosti lokalov.

Od 18. maja naprej znova dovoljene nekatere storitve

A nekaj jih še ostaja na seznamu nedovoljenjih

KRŠKO Kot pravijo v sporočilu, se epidemiološka situacija glede novega koronavirusa v Sloveniji umirja, zato bodo od 18. maja naprej omogočili opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom razen nekateri storitev na področju turizma. Tako je še vedno prepovedano ponujanje storitev nastanitvenih obratov nad 30 sob, nastanitvenih obratov za potrebe zdraviliškega zdravljenja, wellness in fitness centrov, bazenov in vodnih aktivnosti ter diskotek in nočnih klubov.

Trgovine ob nedeljah ostajajo zaprte

Bodo pa morali ponudniki blaga in storitev pri opravljanju dejavnosti, kljub sproščanju ukrepov za zamejitev širjenja virusa, strogo upoštevati pogoje za zajezitev in obvladovanja epidemije COVID-19. Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom bo dovoljeno le pod pogojem zagotovitve minimalnega stika s potrošniki in v skladu s sprejetimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Prodajalne z živili ohranjajo minimalni obratovalni čas

Ob tem z odlokom ohranjajo minimalni obratovalni čas prodajaln z živili, in sicer od najmanj 8. ure do vsaj 18. ure, kar ne velja za mikro in majhne družbe ter srednje in velike družbe, katerih obratovalni čas na dan pred 12. marcem 2020 ni bil daljši od 10 ur. "Ti lahko obratovalni čas določijo v skladu s svojo poslovno odločitvijo, pri čemer upoštevajo, da so prodajalne, razen bencinskih servisov in lekarn ob nedeljah in dela prostih dnevih, zaprte. V prodajalnah so vsi potrošniki pri opravljanju nakupov izenačeni," še dodajajo v sporočilu.

Preklicali ukrep o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb

Vlada je v sredo izdala tudi Odlok o prenehanju veljavnosti Odloka o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb in s tem vsem upravnikom večstanovanjskih stavb naložila tudi, da zagotovijo redno čiščenje skupnih prostorov večstanovanjskih stavb.

(bš)

koronavirus
brežice
sevnica
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja