Skip to main content
V Posavju 18.1° C Sreda, 17. avgust 2022
28.04.2020
20:55
Krško
Foto: arhiv ePosavje
Od srede, 29. maja, dovoljene dimnikarske storitve in storitve nepremičninskega posredovanja, odprte tudi knjižnice, galerije in muzeji. Od 4. maja znova tudi strežba na terasah in vrtovih lokalov.

Od 29. aprila odprte knjižnice, galerije in muzeji

Ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ

Kot pravijo po dopisni seji vlade, se s sredo, 29. aprilom, postopno sproščajo storitve na področju kulturne dejavnosti, kjer je kljub zaprtemu prostoru storitev možno organizirati na način, "da je onemogočen stik med potrošniki ali je stik minimalen, kot je v knjižnicah, muzejih in galerijah, kjer je število obiskovalcev in njihovo gibanje v prostoru ob upoštevanju navodil NIJZ lahko strogo nadzorovano."

Od ponedeljka, 4. maja, strežba na prostem

Pa tudi fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarji in zlatarji

V naslednjem koraku, to bo 4. maja, predlagajo, da bodo med izjeme vključili tudi strežbo izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov na prostem, storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev in storitve na področjih fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo.

Nedeljska izjema za trgovine z živilskimi izdelki

V nedeljo, 3. maja, so lahko odprte od 8. do 13. ure

Kljub temu da so prodajalne ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte, z izjemo bencinskih servisov in lekarn, so z namenom preprečevanja gneče v prodajalnah v času pred in po prvomajskih praznikih določili, da so prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lahko v nedeljo 3. maja 2020, odprte od 8.00 do 13.00 ure. V dneh pred in po prazniku, 30. aprila in 4. maja, namreč pričakujejo povečan obisk. 

Savne, kopeli in wellnesi zaenkrat še niso vključeni

Masaža in pedikura dodani izjemi

Poleg frizerskih in kozmetičnih salonov (ličenje, manikura, nameščanje umetnih nohtov, odstranjevanje dlak) bodo vključili tudi druge storitve na področju dejavnosti higienske nege, kot sta masaža in pedikura. Druge dejavnosti, kot so savne, kopeli, wellnes, piercing, tetoviranje in drugi podobni postopki, zaradi večje možnosti okužbe še niso vključeni.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam